Care este diferența dintre sosul de roșii și sucul de roșii. Sosul de roșii este un sos obținut din roșii fierte și strecurate. Este puțin mai gros decât sucul de roșii și are o aromă mai dezvoltată. În timp ce sucul de roșii are o consistență ușor mai subțire și nu este condimentat. Sosul de roșii are arome adăugate care îi sporesc gustul.
Ce spun profesioniștii
Nu există o diferență substanțială între sosul de roșii și sucul de roșii. De asemenea, metodele lor de preparare sunt în primul rând similare. Sucul de roșii este extractul pur al roșiilor fierte și decojite și sunt strecurate pentru a elimina semințele și are o consistență groasă în comparație cu sosul de roșii. În timp ce sosul de roșii are ingrediente adăugate, cum ar fi ierburi, condimente și legume, care dau aromă.
Când vine vorba de sosul de roșii și sosul de roșii, există o mică confuzie. Cei mai mulți oameni cred că piureul de roșii și sosul de roșii sunt unul și același lucru. Cu toate acestea, există câteva diferențe subtile între cele două care merită să fie remarcate. Pentru început, sosul de roșii este făcut de obicei din roșii fierte care au fost strecurate.
Rezultă o consistență groasă și netedă, perfectă pentru a fi folosită ca bază în supe, tocănițe și sosuri. Sosul de roșii, pe de altă parte, este făcut de obicei din roșii proaspete care au fost fierte la foc mic cu ceapă, usturoi și ierburi. Rezultă un sos mai subțire și mai aromat, care este perfect pentru a fi servit peste paste sau pentru a fi folosit ca sos de baie. Așadar, deși pot avea unele asemănări, piureul de roșii și sosul de roșii nu sunt exact la fel. Dar, ambele sunt delicioase în sine și pot fi folosite într-o varietate de rețete.
Un sos de roșii este un lichid gros creat prin fierberea și strecurarea roșiilor, potrivit The Daily Meal.
Vezi și: COVID-19, comparabil cu gripa sezonieră. Când se încheie pandemia
Care este mai sănătos
Sosul de roșii și sucul de roșii au amândouă avantajele și dezavantajele lor. Sucul de roșii este de obicei mai subțire și are un conținut mai mare de apă decât sosul de roșii. Acest lucru înseamnă că poate fi o opțiune mai sănătoasă, deoarece conține mai puțin zahăr și calorii.
Cu toate acestea, sosul de roșii este mai bogat și are o aromă mai intensă. De asemenea, are o consistență mai groasă, ceea ce îl poate face mai bun pentru anumite rețete. În cele din urmă, alegerea între sosul de roșii și sucul de roșii depinde de preferințele dumneavoastră personale, notează Defifo.
Roșiile reprezintă o parte esențială a bucătăriei. Le folosim în salate, fripturi, salate, în sosuri și în multe alte preparate. Dar știți care este cel mai bun mod de a le folosi? Ar trebui să mâncăm roșiile crude sau gătite.
Vezi și: Efectul Nocebo, cum se manifestă. Ce impact are felul în care gândim asupra sănătății
Roșia este un aliment bogat în nutrienți pe care ar trebui să îl consumăm atât în formă crudă, cât și gătită. Alimentele crude conțin enzime, vitamine și minerale necesare pentru o bună sănătate. Roșiile consumate în formă crudă au toate aceste beneficii, la care se adaugă beneficiul suplimentar al fibrelor, care este important pentru diabetici și pentru cei care urmează un program de slăbire, notează The Health Site.
Roșiile pasate fără pieliță și semințe pierd din conținutul de fibre. De asemenea, se pierde vitamina C. Culoarea roșie a roșiilor se datorează unei substanțe fitochimice numite licopen. Se spune că puterea antioxidantă a licopenului este potențată de gătit. Testele arată că organismul poate absorbi mai mult licopen din roșiile gătite decât din cele crude.
Ambele au propriile beneficii, așa că asigurați-vă că le consumați sub orice formă, în funcție de obiectivele dumneavoastră de sănătate. Sosul este benefic atunci când este făcut în casă. Evitați-le pe cele gata făcute, ambalate.
Vezi și: Pastila care tratează hipertensiunea. Un progres pentru mulți pacienți. Cum se administrează
Acestea au adaos de zaharuri, sare și conservanți. De asemenea, atunci când faceți piureul, nu îndepărtați pielița și semințele. Atunci are aceleași beneficii ca și roșiile tăiate.
Roșiile tăiate și gătite în mâncăruri scad indicele glicemic al mâncării și sunt benefice, în special pentru diabetici și pentru cei care au ca obiectiv pierderea în greutate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.