Care este diferența dintre cremele de zi și cele de noapte. Ioana Marinescu: Este regula esențială

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
care este diferenta dintre cremele de zi si cele de noapte - FOTO: Freepik@sofiazhuravets
care este diferenta dintre cremele de zi si cele de noapte - FOTO: Freepik@sofiazhuravets

Care este diferența dintre cremele de zi și cele de noapte și de ce trebuie să le folosești corespunzător.

Care este diferența dintre cremele de zi și cele de noapte. Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat în emisiunea Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță Toader, care este importanța cremelor de zi și de noapte.

”Una dintre întrebările frecvente este aceea dacă putem folosi o cremă și de zi și de noapte. Alte întrebări sunt ”De ce avem nevoie de două creme?” și ”De ce să folosim și o cremă pentru ochi?”. Este foarte important de știut că cele două categorii, cremele de zi și de noapte, ar trebui să fie două zone distincte, dar care trebuie folosite ca atare vizavi de informațiile de pe ambalaj.

Vezi și: Ce boli ai putea avea dacă ești mereu palid. Semnalul de alarmă care indică leucemie. Cum se stabilește paloarea în cazul unui ten mai închis la culoare

Ziua, tenul este foarte expus poluării, razelor UV, este foarte sensibil, este expus stresului oxidativ, este expus intemperiilor, iar în această perioadă tenul are nevoie de formule care să-l protejeze foarte bine. Cremele de zi nu trebuie să fie foarte untoase, pentru că machiajul nu va rezista. O cremă grasă o să lucească și nu vrem asta. O cremă grasă folosită ziua o să opacizeze atât de tare pielea încât ea nu o să mai poată să aibă schimburi celulare și schimburi metabolice. 

Ca ingrediente, cremele de zi trebuie să aibă antioxidanți: vitamina E, vitamina C, acid ferulic, este regula esențială pentru o cremă de zi. Antioxidanții trebui să fie pe pielea feței într-un mod organizat în fiecare zi.

Cremele de zi ar trebui să nu lucească, să aibă o textură lejeră, care să matifieze, chiar dacă tenul este unul deshidratat sau uscat. Crema nu trebuie să fie untoasă, ea trebuie să se absoarbă foarte bine, să permită o o protecție solară, un fond de ten.

Mai mult, cremele de zi nu ar trebui să conțină anumite ingrediente, precum retinoizi, care fotosensibilizează”, a precizat Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și  DC Medical, realizată de Georgiana Toader Ioniță. 

Vezi și: Strategia Națională de Vaccinare. Alexandru Rafila: Minciuna are picioare scurte

Ce sunt cremele de noapte

”Cremele de noapte sunt niște formule spectaculoase, mie îmi plac foarte tare. Aici vorbim de foarte multe ingrediente, avem texturi cu care putem să ne jucăm. Dacă ziua avem nevoie de texturi mai lejere, pe perioada de noapte texturile pot fi mai untoase, care intră foarte bine în piele, dar până atunci are nevoie de puțin masaj, lucru care stimulează microcirculația.

O cremă de seară trebuie să hrănească foarte bine. Noaptea, celulele au capacitatea de a se reface, de a se reorganiza. Stimularea de colagen este mult mai puternică pe perioada nopții. Pe perioada nopții, crema trebuie să fie foarte blândă și totuși foarte intensă”, a mai adăugat Ioana Marinescu în emisiunea ”Pastila de Frumusețe”.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel