Carcinomul chistic adenoid: femeile, mai afectate de acest tip de cancer

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancer de sân FOTO: pexels.com
Cancer de sân FOTO: pexels.com

Carcinomul chistic adenoid. Studiul unor cercetători din SUA ar ajuta la individualizarea terapiei acestui tip de cancer.

Carcinomul chistic adenoid. Munca unei echipe de cercetători de la Universitatea Augusta Health din Georgia ar putea ajuta la individualizarea terapiei pentru această formă de cancer.

Carcinomul chistic adenoid: nu e nici genetic, nici generat de mediu

Meta-analiza, condusă de Girindra Ghanshya Raval, a investigat datele de la pacienții găsiți în baza de date privind Supravegherea, Epidemiologia și Rezultatele finale (SEER) din perioada 2000-2014. Concluzia, se arată pe MD Magazine, o publicație de știri medicale din State, este că afecțiunea numită carcinom chistic adenoid nu este nici genetică, nici cauzată de mediu, permițând medicilor să standardizeze tratamentul indiferent de rasa sau genul pacienților.

Rezultatele au fost prezentate la întâlnirea anuală a Asociatiei Americane de Oncologie Clinică (ASCO) din Chicago.

Carcinomul chistic adenoid: ce este

„Anchetatorii speră că cercetarea lor va omogeniza tratamentul pentru carcinomul adenoid chistic, va scurta drumul de la un diagnostic al cancerului la deciziile de tratament", mai arată sursa citată.

Carcinomul adenoid chistic este un cancer specific în zona capului și gâtului. Este cel mai frecvent întâlnite în glandele salivare. Aproximativ 1 din 4167 de pacienți nou diagnosticați cu cancer suferă de această afecțiune. Studiile anterioare sugerează că acest tip de cancer afectează mai frecvent femeile decât bărbații.

Carcinomul chistic adenoid: pe seama cui e pus

Oamenii de știință nu cunosc încă toate datele despre această afecțiune, dar câteva idei i-au determinat să-l asocieze cu azbestul, poluarea sau alți agenți cancerigeni.

Tratamentele standard pentru acest tip de cancer înseamnă intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea totală a tumorilor, radiații pentru a o elimina sau o combinație a celor două.

Studiul poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel