Căpșunile pot, de asemenea să:
- îmbunătățească starea antioxidantă a sângelui
- scadă stresul oxidativ
- reducă inflamația
- îmbunătățească profilul lipidelor din sânge
- reducă oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău).
Despre beneficiile căpșunilor a scris și medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
"Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala
au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu.", a precizat medicul nutriționist.
Citește și Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.