„Stresul îngrașă atunci când, fiind cronic stresați psiho-emoțional de viața modernă trepindantă, alienantă, fără valori morale adevărate, combinăm, pentru a ne potoli acest stres, grăsimi și proteine animale cu alimente bogate în zaharuri”, arată prof dr Gheorghe Mencinicopschi, în cartea „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea”.
El spune că, practic, nu trebuie să combinăm carnea, laptele și derivatele sale și ouăle, cu produse de panificație albă, cartofi, orez alb, paste albe din grâu comun.
Dacă stresat fiind, consumăm astfel de combinații, nivelul de insulină din organism rămâne cronic ridicat, iar organismul se blochează practic într-un mecanism de depozitare de grăsimi, ceea ce ne îngrașă.
Pe de altă parte însă, stresul ne poate și slăbi, susține nutriționistul.
„Stresul slăbește atunci când consumăm alimente bogate în proteine de origine animală, dar fără a le asocia sau combina cu zaharuri, ci cu legume neamidonoase, ciuperci”, a scris prof dr Gheorghe Mencinicopschi
Asta va face ca nivelul insulei în organism să rămână scăzut permanent, iar hormonul stresului, cortizolul, va fi liber să acționeze, mobilizând și arzând grăsimile din rezervele organismului, ceea ce ne va face să slăbim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.