Când știi că ai nevoie de un antrenor personal. Ce face un antrenor, de fapt. Cum te poate ajuta să îți atingi obiectivele mai repede

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
antrenor personal Foto: Freepik @ArtPhoto_studio
antrenor personal Foto: Freepik @ArtPhoto_studio

Un antrenor personal te poate ghida și îți poate personaliza rutina de exerciții pentru a-ți atinge obiectivele de fitness în mod eficient și sigur.

Vezi și: Alimentele cu cea mai mare valoare nutritivă. Importanța nutriției corecte pentru funcționarea optimă a organismului

Antrenorii personali sunt o resursă valoroasă pentru persoanele care caută programe individualizate, responsabilitate și instruire pentru a sprijini obiectivele de pierdere în greutate, pentru a se pune în formă sau pentru a-și menține condiția fizică. În ciuda potențialelor preocupări legate de costuri, profesioniștii certificați în fitness sunt instruiți să lucreze cu clienți din toate mediile și nivelurile de fitness, iar mulți pot oferi pachete de servicii pentru a le face serviciile mai accesibile.

Pentru cei care încep un program de exerciții fizice sau care au probleme cu rutina lor actuală, angajarea unui antrenor personal poate fi cea mai bună opțiune. Aceștia lucrează individual pentru a concepe un regim de exerciții atractiv, pentru a ajuta la menținerea formei, pentru a asigura lucrul în siguranță cu grupurile musculare și multe altele.

Responsabilitatea întâlnirii cu un antrenor poate ajuta la menținerea pe drumul cel bun și la atingerea obiectivelor de wellness. Antrenorii personali sunt resurse excelente atât pentru începători, cât și pentru persoanele cu experiență care doresc să meargă mai departe.

Nu vezi rezultate

Dacă ați făcut exerciții în mod constant, dar nu vedeți rezultate, un antrenor personal vă poate ajuta. Acesta vă poate evalua programul și obiectivele actuale, sugerându-vă modalități de a le face mai eficiente și mai eficace. De asemenea, vă poate ajuta să rămâneți motivat și să continuați să forțați, deoarece de multe ori oamenii nu văd rezultate pentru că nu muncesc atât de mult pe cât ar putea.

Un antrenor personal vă poate ajuta să stabiliți obiective săptămânale și să vă verifice în mod regulat pentru a vedea cum vă descurcați, menținându-vă motivați și încurajându-vă spre obiectivele dumneavoastră.

Un antrenor personal este o bogăție de cunoștințe în materie de fitness, ajutându-vă să stabiliți un plan care include antrenamente de forță și de bază. Ei vă pot ajuta să vă înțelegeți mai clar situația din exterior și vă pot oferi o nouă perspectivă asupra obiectivelor dumneavoastră de fitness.

Dacă nu vedeți rezultatele în modul în care vă așteptați, un antrenor personal vă poate ajuta să vă înțelegeți situația mai clar din exterior și să vă ofere o nouă perspectivă. Lucrând cu un antrenor personal, vă puteți asigura că antrenamentele dumneavoastră sunt eficiente și că obțineți rezultatele de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele de fitness.

Nu știi de unde să începi

Un antrenor personal poate ajuta persoanele cu programe de exerciții, cum ar fi cardio, antrenamentul cu greutăți și antrenamentul de flexibilitate, oferind îndrumare pe baza principiului F.I.T.T.. Acest principiu presupune alegerea frecvenței, intensității, timpului și tipului de antrenament și manipularea acestor elemente în timp.

Un antrenor personal vă poate sugera activități care se potrivesc corpului dumneavoastră, programului și echipamentului disponibil, vă poate ajuta să stabiliți intensitatea exercițiilor, vă poate arăta cum să alegeți exercițiile, greutățile, repetările și seturile și poate utiliza instrumente precum monitoarele de ritm cardiac, aplicațiile de ridicare a greutăților sau trackerele de activitate pentru a vă îmbunătăți antrenamentele. De asemenea, ei vă pot învăța cum să vă maximizați antrenamentul, evitând în același timp să exagerați.

Te-ai plictisit de antrenamentele existente

Un antrenor personal poate fi un plus valoros pentru orice rutină de exerciții, mai ales dacă v-ați plictisit de aceleași antrenamente. O rutină poate duce la pierderi în greutate, leziuni de suprasolicitare și epuizare. Un antrenor personal oferă o perspectivă nouă și vă poate ajuta să vă ajustați programul de antrenament pentru a-l face mai interesant, mai provocator sau mai distractiv.

Acesta vă poate analiza performanța și vă poate sugera domenii în care să vă îmbunătățiți sau să vă forțați mai mult. Antrenorii personali au experiență în diferite tipuri de antrenamente, cum ar fi antrenamentul în intervale de intensitate ridicată (antrenament Tabata), diferite metode de antrenament de forță sau echipamente noi.

Ei oferă o perspectivă și idei noi pentru a vă provoca atât corpul, cât și mintea, ceea ce face să fie revigorant să încercați antrenamente și echipamente de exerciții noi, chiar dacă aveți doar câteva ședințe sau vă întâlniți la fiecare câteva săptămâni.

Citește și: Terapia de substituție hormonală și efectele sale asupra sănătății cardiovasculare și rezistenței la insulină. Rolul estrogenului în protejarea inimii

Foto: Freepik

Cauți o provocare

Un antrenor personal cu experiență poate ajuta persoanele să găsească modalități de a se pune la încercare și de a-și duce antrenamentul la nivelul următor. Acesta poate ajuta la pregătirea pentru evenimente competitive sau un maraton local și poate ajuta la depășirea obstacolelor prin ajustarea programării, alegerea greutăților corecte și identificarea punctelor forte în timpul exercițiilor dificile.

Un antrenor personal poate, de asemenea, să se implice în antrenament împreună cu persoana în cauză, adăugând un element competitiv sau ajutând-o cu exerciții pentru parteneri. Sprijinul și îndrumarea antrenorului pot face dificilă relaxarea și poate chiar descoperi puncte forte ascunse pentru a motiva și mai mult.

Vrei supraveghere sau sprijin în timpul antrenamentelor

Un antrenor personal poate oferi sprijin și supraveghere pentru cei care știu cum să facă exerciții în mod corect. Acesta vă poate ghida și chiar efectua antrenamente alături de dumneavoastră, menținându-vă în frâu dacă aveți tendința de a vă relaxa de unul singur. El vă poate motiva să munciți mai mult, fiind acolo pentru a privi și a oferi îndrumare atunci când vă este greu să vă antrenați singur.

În plus, un antrenor personal vă poate ajuta să vă mențineți în siguranță atunci când ridicați greutăți mari, asigurându-se că sunteți poziționat corect și pregătit pentru a vă efectua antrenamentele.

Ai nevoie de motivație sau de un simț al responsabilității

Motivația pentru mișcare poate proveni atât din surse intrinseci, cât și extrinseci. Motivațiile intrinseci, precum sănătatea sau pierderea în greutate, pot determina persoanele să facă mișcare, în timp ce motivațiile extrinseci, precum responsabilitatea și angajamentul, le pot menține motivate.

Un antrenor personal poate oferi responsabilitate și angajament întrebând despre antrenamente și planuri alimentare, reducând astfel probabilitatea de a sări peste antrenamente. Programările regulate pot ajuta la menținerea motivației și pot încuraja urmărirea progreselor într-un jurnal de fitness.

În plus, investirea de timp și bani în atingerea obiectivelor poate fi un motivator, deoarece asigură că nu pierdeți bani. Timpul este o resursă prețioasă, iar unele persoane se simt mai motivate atunci când s-au angajat la ceva cu banii lor. În general, angajarea unui antrenor personal poate crea un sentiment puternic de motivație și impuls pentru exerciții fizice.

Ai o anumită boală sau afecțiune fizică

Antrenorii personali sunt esențiali pentru persoanele cu leziuni sau afecțiuni specifice care trebuie să facă exerciții fără a risca o nouă leziune sau o nouă leziune. Aceștia pot crea un program care să lucreze pe zonele necesare fără a risca noi sau noi leziuni, precum și să se ocupe de leziuni vechi sau cronice.

De asemenea, ei pot ajuta la crearea unui plan de fitness pentru femeile însărcinate sau care aspiră să rămână însărcinate, pot face exerciții în cazul unor afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, diabetul sau bolile de inimă, pot crește echilibrul, forța de bază și stabilitatea după căderi și pot depăși durerile de spate sau de gât.

Pentru a lucra cu un antrenor personal, este esențial să vă consultați cu medicul dumneavoastră și să obțineți aprobarea pentru exerciții. Dacă aveți o afecțiune medicală specifică, antrenorul poate avea nevoie de aprobarea medicului înainte de a lucra cu dumneavoastră.

Colaborați cu fizioterapeutul dumneavoastră pentru a stabili exercițiile adecvate pentru afecțiunea dumneavoastră. Asigurați-vă că antrenorul are experiență în ceea ce privește afecțiunea dvs. și întrebați-l despre orice cursuri sau certificări pe care le-a urmat pentru a vă asigura că știe ce face.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel