Cercetătorii de la Universitatea Griffith din Queensland au putut folosi tehnologia de modificare a genelor pentru a viza și elimina tumorile de cancer de col uterin la șoareci folosind nanoparticule „furt", notează Nzherald. Șoarecii tratați utilizând tehnologia de editare a genelor au avut o rată de supraviețuire de 100%, crescând speranțele pentru femeile cu cancer de col uterin, a raportat ABC.
Potrivit oamenilor de știință, tehnologia de editare a genelor, cunoscută sub numele de CRISPER-Cas9, este injectată în fluxul sanguin al pacientului. Nanoparticulele caută apoi gena cauzatoare de cancer și o taie pe jumătate. Când celula repară gena cu ADN suplimentar, celula nu recunoaște celulele canceroase și se regăsește cu componente sănătoase.
„Aceasta este ca și cum ai adăuga câteva litere suplimentare într-un cuvânt, astfel încât verificatorul de ortografie să nu-l mai recunoască. Cancerul trebuie să aibă această genă pentru a produce, odată editată, cancerul moare. Am căutat o mulțime de markeri, inflamație și deteriorare, dar au fost perfect în regulă, așa că acest lucru este foarte interesant", spune profesorul Nigel McMillan
Studiul a fost publicat în Molecular Therapy
McMillan spune că, deși mai sunt încă mulți pași de făcut, el a solicitat o subvenție pentru a începe experimentele umane în termen de cinci ani. Cancerul de col uterin apare în celulele colului uterin - partea inferioară a uterului. Puteți reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin prin teste de screening și vaccinarea împotriva infecției cu HPV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.