Cauza care declanșează cancerele urologice. Bogdan Pârlițeanu: Ne îndreptăm către un haos general. Nu mai trăim o viață liniștită, timpul pentru noi, liniștea și somnul sunt deficitare

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Cauza principală care declanșează cancerele urologice. Dr. Pârlițeanu: "Din păcate, viața pe care o ducem, una haotică, nu ne ajută. Ne îndreptăm cu toții către un haos general în care nu mai trăim o viață liniștită, mesele sunt cum sunt, timapul pentru noi și liniștea și somnul sunt mult mai deficitare".

Un subiect care sperie multă lume ține de cancerele urologice, afecțiuni al căror număr a crescut mult în societatea modernă.

"A crescut pentru că metodele de depistare sunt mult mai performante, iar pacienții au început să se investigheze de la o vârstă din ce în ce mai fragedă și sunt mai conștienți de existența acestor patologii și vin cu o oarecare frică, chiar dacă nu au niciun simptom, se investighează și vor să se asigure că nu suferă de o oarecare patologie, cel puțin sfera urologică", a declarat Bogdan Gabriel Pârlițeanu, medic specialist Urologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical. 

Cancerul urologic se referă la tipurile de cancer care afectează organele din sistemul urologic, care includ:

- rinichii

- vezica urinară

- ureterele

- prostata

- testiculele

- uretra.

Acest lucru este foarte bun, pentru că aceste cazuri ar putea fi tratate mai bine, mai corect, iar rata de succes este mult mai mare. 

În ceea ce privește cauzele care duc la apariția cancerelor urologice, stilul de viață și anumite obiceiuri pe care le avem cresc incidența acestui tip de cancer.

"Este adevărat! Factorii de risc din viața de zi cu zi sunt foarte importanți și din păcate viața pe care o ducem, una haotică, nu ne ajută. Ne îndreptăm cu toții către un haos general în care nu mai trăim o viață liniștită, în care mesele sunt cum sunt, alimentația este preferată cea rapidă și timpul pentru noi și liniștea și somnul sunt mult mai deficitare", a declarat medicul, în exclusivitate.

Gudronul și fumatul, cauze principale ale cancerului de vezică: Și la fumatul pasiv se întâmplă asta

 

"Prima asociere între factori de risc și cancer, în istorie, a fost făcută în Londra la coșarii care dezvoltau cancer testicular pentru că stăteau călare pe hornul caselor. Și iată cum gudronul a fost asociat cu asta. S-a dovedit asta. și vorbim de sfârșit de secolul 18, început de secolul 19. Deci ne putem gândi că fumatul și gudronul din țigară afectează foarte mult", a completat jurnalistul Val Vâlcu, moderatorul emisiunii.

"Da, asta ne afectează viața foarte mult. 

Și vârsta. Vârsta de la care se folosesc aceste substanțe este din ce în ce mai fragedă sau vârsta când aceste substanțe ajung în organismul unui tânăr sunt tot mai scăzute, inclusiv a minorilor. 

Din păcate, da, fumatul este un factor de risc pentru cancerele urologice și nu numai. Vorbim și de cancerul pulmonar care este factorul numărul unu. 

Dacă în trecut vorbeam de factorul familial, poate genetic, fumatul totuși este principal în ziua de astăzi incriminat pentru cancerul de vezică, pe lângă cel ocupațional, în care pacienții ce au lucrat sau au participat într-un mediu cum este mediu toxic, chimic.

Vopsitori sunt cei care lucrează în chimia aceasta de dezvoltare a lor, sunt influențați și au factori de risc și nu numai. 

Există și fumatul pasiv care poate să intervină în chestia asta, mai ales dacă stai lângă o persoană o perioadă lungă de timp se poate întâmpla și acest lucru", a conchis medicul Bogdan Gabriel Pârlițeanu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel