Cancer ovarian. Medicament vital, posibil retras de pe piață. "O lovitură amară" (VIDEO)

Sindromul ovarului polichistic
Sindromul ovarului polichistic

Femeile care suferă de cancer ovarian sunt în pericol! Recent, Institutul Național pentru Sănătate și Îngrijire Excelentă (NISA) s-a pronunțat împotriva extinderii unui medicament folosit la cancerul ovarian avansat. Este vorba de Olaparib.

În 2016, 6.430 de persoane au fost diagnosticate cu cancer ovarian în Anglia și peste 4.000 de femei au murit în fiecare an, în Marea Britanie.

De cinci ani, Marea Britanie are cea mai proastă rată de supraviețuire pentru cancerul ovarian în Europa, cu 6 din 10 cazuri în Anglia diagnosticate într-o etapă avansată.

Între 5-15% din cancerele ovariene sunt cauzate de gene defecte, numite BRCA, care pot fi identificate prin teste genetice. NISA a spus că rezultatele studiului clinic au arătat că olaparibul, denumit și Lynparza, extinde timpul până când cancerul se agravează comparativ cu placebo (aproximativ 8,4 luni cu olaparib și 4,8 luni cu placebo).

Olaparibul prelungește viața femeilor grav bolnave

Într-un studiu din 2013, s-a descoperit că olaparibul, realizat de universități britanice, prelungește viața femeilor grav bolnave cu acest tip de cancer ovarian.

Două treimi dintre pacienții cărora li s-au administrat acest medicament nu au recidivat în termen de trei ani. Rezultatele au fost descrise ca fiind "interesante" de către medici.

Dar, din cauza costului exagerat de mare, de 4.635 lire sterline, pentru o perioadă de 28 de zile, NISA nu-l recomandă ca tratament de întreținere pentru adulții cu cancer ovarian și cancer peritoneal recidivat.

Profesorul Paul Workman, director executiv al Institutului de Cercetare a Cancerului (ICR), Londra, a declarat că decizia a fost una "dezamăgitoare pentru femeile cu cancer ovarian avansat și medicii lor".

Decizia este o lovitură amară 

Alex Holden, de la fundația Target Ovarian Cancer, a declarat: "Orice reducere a tratamentelor este o dezamăgire și o lovitură amară pentru femeile cu cancer ovarian. Aceasta este o boală care necesită mai multe tratamente, de aceea sunt necesare mai multe investiții în cercetarea cancerului ovarian.

Aproximativ 27% dintre toți pacienții cu cancer fac radioterapie, cu mai mult de 130.000 de persoane în Anglia care urmează tratamentul în fiecare an. Tratamentul este foarte eficient, dar poate implica efecte secundare pe termen lung, deoarece țesutul sănătos este, de asemenea, iradiat. Olaparib reduce acest impact prin sensibilizarea celulelor tumorale la radioterapie și cantitatea de radioterapie necesară".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel