Studiul, primul care a raportat despre cancerele de cap și gât la persoanele care au răspuns inițial la WTC, a arătat că există o creștere cu 40% a diagnosticului acestor boli între 2009 și 2012.
,,Constatările evidențiază necesitatea de a examina efectele potențial carcinogene ale expunerii la WTC în contextul altor factori de risc puternici și necesitatea continuării monitorizării medicale a respondenților WTC, în special a poliției și militarilor. Cancerele sunt boli cu latență lungă, iar rezultatele privind numărul excesiv de cancere în această perioadă indică o tendință nou care necesită monitorizarea și tratamentul continuu al persoanelor expuse la WTC ", a spus Judith Graber, profesor asociat la Școala de Sănătate Publică Rutgers, cercetător la Institutul de Științe și Mediu al Institutului de Sănătate Ocupațională Rutgers și autorul principal al studiului.
Rezultatele fac parte dintr-un studiu de doi ani, finanțat de către Centrele Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Cercetătorii au examinat dacă primii care au răspuns au fost expuși unui risc mai mare de cancer de gât și de limbă legat de papilomavirusul uman (HPV).
Cele mai frecvente creșteri au fost cancerele orofaringiene, care sunt adesea asociate cu infecția cu HPV și cancerul laringian, dar nu și cancerele orale și nazale. Studiul a constatat, de asemenea, că cancerele de cap și gât au fost cele mai mult asociate cu cei care au vârsta de peste 55 de ani sau care lucrau în ocupații militare sau de protecție și efectuau salvarea și recuperarea și mențineau perimetrul după atacuri, informează Eurekalert.org.
Cercetarea a început atunci când clinicienii care tratează persoanele expuse la WTC au devenit îngrijorați din cauza unui număr mai mare de pacienți cu cancer de cap și gât.
Explozia de cazuri este plauzibilă, deoarece primii lucrători și voluntarii care au răspuns la atacurile teroriste au inhalat nori de resturi conținând multe substanțe carcinogene cunoscute. Prof. dr. Graber e de părere că aceste expuneri ar putea crește efectul unor factori de risc cunoscuți pentru anumite tipuri de cancer de cap și gât, cum ar fi fumul de tutun, consumul de alcool și infectia cu HPV orală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.