Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, dr. Ștefan Voiculescu, coordonatorul Academiei de Senologie de la Spitalul Clinic Sanador, medic primar în Chirurgie generală și Chirurgie oncologică, a evidențiat și metodele de prevenție și diagnosticare a cancerului la sân.
"Mamografia este mijlocul de depistare (a cancerului al sân), are o viteză extraordinară, pe care n-o putem atinge cu niciun alt mijloc. (...) De când s-a introdus, mortalitatea cancerului la sân a scăzut cu 30%. Nicio invenție medicală în tratamentul cancerului n-a reușit o asemenea performanță", afirmă dr Ștefan Voiculescu.
Întrebat ce alte analize ar fi bine să facă femeile pentru a preveni această boală, medicul Voiculescu a amintit de testele genetice, ecografie și RMN. "Cancerele genetice sunt mai frecvente decât cele triplu negativ", adaugă specialistul.
Femeile care au avut în familie un caz de cancer de sân triplu negativ ar putea avea un semn de îngrijorare, apoi cele care au rude de gradul I și II de cancer de sân și ovarian, dar și cele care au avut în familie situații de cancer mamar sub 35 de ani. Medicul Voiculescu a mai amintit și situația în care reprezentantele sexului frumos ar fi avut în familie două cazuri de cancer ovarian. În toate aceste situații, testele genetice - recoltate în România, efectuate în străinătate – oferă răspunsuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.