Cancer de prostată, s-a descoperit gena care îl răspândește

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancer
Cancer

A fost găsită gena responsabilă de răspândirea cancerului de prostată, potrivit unui studiu, descoperire care ar putea ajuta pacienții cu această boală să trăiască mai mult timp.

Un studiu derulat de oamenii de știință de la Universitatea Rutgers a identificat gena NSD2, specifică în tumorile de prostată canceroasă, care indică atunci când pacienții sunt la risc ridicat de a se răspândi cancerul.

Gena a fost identificată printr-un algoritm de calculator dezvoltat pentru a determina ce gene de cancer se răspândesc la șoareci. Cercetătorii au fost capabili să blocheze gena în celulele tumorilor șoarecilor, lucru care a scăzut în mod semnificativ răspândirea cancerului.

,,În prezent, atunci când un pacient este diagnosticat cu cancer de prostată, medicii pot determina cât de avansată este o tumoră, dar nu și dacă cancerul se va răspândi. Dacă putem stabili dacă cancerul unui pacient este probabil să se răspândească în momentul diagnosticării, putem să începem un plan de tratament țintit cât mai curând posibil pentru a scădea probabilitatea de răspândire a cancerului”, a spus Antonina Mitrofanova, profesor la Școala de Sănătate Rutgers, cercetător la Instututul de Cancer Rutgers din New Jersey, autorul principal al studiului.

Mitrofanova și colaboratorii investighează un potențial medicament care să vizeze NSD2, dar încurajează medicii să introducă NSD2 în screeningul cancerului de prostată astfel încât pacienții cu risc crescut să poată începe cât mai curând posibil tratamentul anti-metastatic, informează Medicalxpress.com.

În timp ce algoritmul folosit în studiu s-a concentrat pe cancerul de prostata, Mitrofanova a spus că poate fi aplicat pe scară largă pentru a studia alte tipuri de cancer. Potrivit Societății Americane pentru Cancer, cancerul de prostată este al doilea cancer cel mai frecvent întâlnit la bărbații americani și a doua cauză principală de decese provocate de cancer. Studiul integral îl puteți citi aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel