Cercetătorii de la Universitatea din Virginia, SUA, au observat că adăugarea unui singur aminoacid în dietă ar transforma o doză de medicament inofensiv într-una toxică. Analizând temeinic, prin numeroase tehnici, inclusiv screening, autorii studiului, relația dintre bacteriile din microbiom, dietă și organismul au descoperit ”o rețea uluitor de complexă de interacțiuni între dietă, microbiom, medicament și gazdă”, potrivit site-ul universității citate.
Astfel, ei au concluzionat că alimentele pe care le mâncăm afectează nu doar corpul nostru, ci și microorganismele din noi. Iar modificările pe care dieta le declanșează asupra microorganismelor, susțin cercetătorii, pot crește toxicitatea unui medicament chimioterapeutic de până la 100 de ori.
Studiul pe larg, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.