Cancer, aplicații menite să prezică eficacitatea imunoterapiei

Cancer
Cancer

O universitate medicală prestigioasă și o companie puternică au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta aplicații care vor ajuta la prezicerea modului în care pacienții cu cancer vor răspunde individual imunoterapiei. Parteneriatul va permite identificarea pacienților corespunzători pentru studiile clinice și tratamentul imunoterapiei, reducând eșecurile inutile și costisitoare ale studiilor.

Universitatea de Medicină Vanderbilt (VUMC) și GE Healthcare au anunțat un parteneriat de cinci ani pentru a permite imunoterapii mai sigure și mai precise. Se vor dezvolta instrumente multiple de diagnosticare pentru a ajuta la prezicerea atât a eficacității tratamentului imunoterapiei, cât și a efectelor sale adverse pentru un anumit pacient înainte de administrarea tratamentului.

Acest lucru ar permite medicilor să vizeze mai bine imunoterapiile la pacienții potriviți. Imunoterapia utilizează sistemul imunitar pentru a recunoaște și a ataca celulele canceroase și poate fi mai eficientă decât tratamentele tradiționale, dar ratele de răspuns sunt adesea scăzute, iar efectele secundare pot fi severe.

GE Healthcare și VUMC vor analiza și corela retrospectiv răspunsul la tratamentul imunoterapiei a mii de pacienți cu cancer VUMC, apoi vor dezvolta aplicații care utilizează aceste date pentru a ajuta medicii să identifice tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare pacient. Simultan, GE Healthcare și VUMC vor dezvolta noi markeri de tomografie cu emisie de pozitroni (PET).

În prezent pentru a intra un medicament pe piață durează în medie 12 ani și costă aproape 2 miliarde de dolari. În multe cazuri, pacienții necorespunzători sunt recrutați pentru a participa la studiile privind imunoterapia, lucru care duce la cheltuieli inutile și încetinirea aprobărilor pentru noi terapii. Se speră că markerii PET vor fi utilizați pentru a monitoriza eficacitatea imunoterapiilor în practica de zi cu zi.

,,Imunoterapia ofera o promisiune imensă, dar având în vedere imprevizibilitatea curentă a reacțiilor anumitor pacienți la tratamente, aceasta este, de asemenea, asociată cu o creștere a morbidității și a costurilor. Acest parteneriat oferă oportunitatea de a personaliza îngrijirea pacienților cu cancer prin crearea de noi instrumente care să permită clinicienilor de a prezice mai exact modul în care pacienții vor răspunde la o terapie specifică”, a spus prof.dr. Jeff Balser, președintele Centrului Medical Universitar Vanderbilt și decanul Facultății de Medicină a Universității Vanderbilt.

 GE Healthcare și Centrul de Cancer Vanderbilt, o instituție recunoscută la nivel mondial în special în domeniul transplantului de celule stem, vor colabora și asupra metodelor de îmbunătățire a productivității, eficienței și costului operațiunilor de procesare a celulelor stem prin automatizarea proceselor, digitizarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea proceselor de producție și industrializare. 

,,GE Healthcare și Vanderbilt vor îmbina capacitățile lor de analiză a datelor genomice, imagistice și celulare pentru a îmbunătăți procesul decizional clinic. Acest parteneriat este un exemplu excelent al convergenței tot mai mari a instrumentelor, tehnologiilor și datelor utilizate de inovatorii de terapie și de furnizorii de asistență medicală ", a declarat Kieran Murphy, președinte și director executiv, GE Healthcare.

 Potrivit Health Imaging.com primul prototip de aplicație de analiză va fi disponibil până la sfârșitul anului 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel