Reducerea consumului zilnic de calorii cu aproximativ 300 poate îmbunătăți valorile mai multor markeri de sănătate, potrivit unui studiu publicat de The Lancet Diabetes & Endocrinology.
Cercetătorii au recrutat 218 adulți cu un indice de masă corporală de 22 până la 27,9, care se situează în intervalul de greutate normală și ușor supraponderal. Timp de o lună, jumătate dintre participanți au mâncat trei mese pe zi, care reflectau aproximativ o reducere de 25% a aportului lor zilnic normal de calorii. De asemenea, s-au angajat în șase luni de ședințe de consiliere individuală și de grup. Oamenii din celălalt grup și-au continuat dieta obișnuită.
Doar 300 de calorii mai puțin
Grupului care a avut dietă i s-a cerut să mențină reducerea de calorii cu 25% timp de doi ani, dar reducerea medie de calorii a sfârșit prin a fi de aproximativ 12%, sau aproximativ 300 de calorii pe zi. Până la sfârșitul perioadei de doi ani, persoanele din grupul de reducere a caloriilor au atins și au menținut o pierdere în greutate de 10%, din care 71% provin din grăsimi. Acești oameni au arătat, de asemenea, îmbunătățiri ale nivelului total al colesterolului, tensiunii arteriale și inflamației cronice în comparație cu grupul de control, arată Harvard Medical School.
În timp ce pierderea în greutate a fost un contribuitor principal la aceste îmbunătățiri, cercetătorii au speculat că restricția de calorii poate declanșa și un beneficiu metabolic. Reducerea unui număr mic de calorii este, de asemenea, un lucru pe care majoritatea oamenilor îl pot face, au adăugat aceștia, folosind strategii precum urmărirea porțiilor la masă și reducerea gustărilor nocturne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.