Cafeaua, test de personalitate. Poate să indice tipul de persoană care ești. Ce înseamnă dacă bei cafea neagră sau cu lapte și mai dulce

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cafeaua - FOTO: Freepik@powerup
cafeaua - FOTO: Freepik@powerup

Cafeaua pe care o preferi poate să indice ce fel de persoană ești. Psihologii susțin că dacă preferi un anumit tip de cafea poți să ai tulburări de personalitate.

Cafeaua pe care o bei poate să indice dacă ești o persoană care suferă de tulburări de personalitate sau dacă ești o persoană empatică. În plus, dacă preferi cafeaua cu lapte și cu zahăr, spun cercetările că probabil ești un psihopat cu tendințe sadice. Dacă ați fost vreodată la o întâlnire și cineva care a ales cafea neagră ar trebui să știți că probabil acesta este un psihopat.

Un studiu de la Universitatea din Innsbruck din Austria a găsit o tendință care a sugerat o corelație între preferințele pentru cafeaua neagră și alte gusturi amare și trăsăturile de personalitate sadice sau psihopate.

Studiul, publicat în revista Appetite, a chestionat aproape 1.000 de adulți cu privire la preferințele lor privind aroma. Ei au studiat, de asemenea, patru teste de personalitate diferite care au evaluat trăsături machiavelice cum ar fi narcisismul, psihopatia, sadismul și agresiunea, notează Readers Digest.

Vezi și: Cât de des trebuie să îți vopsești părul. Care este cea mai dăunătoare culoare pentru păr și ce se întâmplă dacă alegi culori precum roz, roșcat, mov sau albastru

Ce înseamnă dacă îți place cafeaua cu lapte și zahăr

Ei au descoperit, de asemenea, că persoanele care sa bucurat de cafeaua cu lapte și mai mult zahăr, precum și alte arome dulci, în general, au avut tendința de a avea mai multe "agreabile" trăsături de personalitate cum ar fi simpatie, cooperare, și bunătate. Cea mai apropiată corelație găsită în studiu a fost între alimentele amare, cum ar fi ridichile și apa tonică, și "sadismul de zi cu zi", sau bucuria de a provoca niveluri moderate de durere altora. 

Cercetătorii au mers mai departe, sugerând că această asociere între alimentele amare și tendințele psihopate ar putea "deveni cronică" și s-ar putea înrăutăți cu timpul. 

Vezi și: Care este cel mai murdar loc din bucătărie. Răspunsul te va surprinde. Nici nu ți-a trecut prin cap

Ce înseamnă ”amar”

Cercetătorii au precizat că "amar" este un termen extrem de subiectiv, iar acest lucru le-ar fi limitat studiul. De asemenea, ei nu sunt siguri de ceea ce cauzează corelația dintre gusturile amare și trăsăturile de personalitate dezagreabile.

În anul 2018, Steven Meyers, doctor, profesor de psihologie la Universitatea Roosevelt, a făcut o incursiune profundă pentru a examina acuratețea acestuia. Meyers a descoperit că studiul a găsit doar o "asociere foarte mică" între un gust pentru lucruri amare și trăsăturile machiavelice.

"Constatările trebuie interpretate cu precauție. Rezultatele ar trebui să fie reproduse de către alții înainte de a merita o atenție pe scară largă", a conchis el.

De asemenea, este important să rețineți că preferințele gustului sunt intens influențate de cultura și experiențele noastre personale - nu în întregime de trăsăturile noastre de personalitate - și că preferințele gustului se schimbă adesea în timp. 

Vezi și: Lampa UV, descoperirea care dă fiori. Ce se întâmplă dacă ții unghiile cu gel în lampa UV timp de 20 de minute: Produce cancer, deteriorează ADN-ul și provoacă mutații

Băutorii de cafea neagră, grijulii cu sănătatea

Băutorii de cafea neagră sunt, de asemenea, mai conștienți de sănătate, chiar dacă nu o recunosc. Cafeaua pură are tot felul de beneficii uimitoare pentru sănătate, în timp ce laptele și zahărul, evident, nu. Persoanele care își beau cafeaua neagra culeg toate beneficiile pentru sănătate ale cafelei fără adaos de grăsimi sau calorii.

Cafeaua neagră, beneficii

Cafeaua neagră are o serie de beneficii pentru organism. Deși cafeaua neagră este săracă în calorii, conține cofeină și unii nutrienți. Acesta poate oferi chiar și o varietate de beneficii pentru sănătate.

Cafeaua neagră este o băutură făcută din boabe de cafea prăjite. Boabele sunt măcinate și înmuiate în apă, ceea ce eliberează aroma, culoarea, conținutul de cofeină și nutrienții. Deși cafeaua este adesea servită fierbinte, poate fi servită și cu gheață.

Vezi și: Stresul cronic: simptome, cauze și remedii. Dafinoiu: Să facem din asta întotdeauna o prioritate

Cafeaua neagră, valori nutriționale

O ceașcă (240 ml) de cafea neagră oferă:

- Calorii: 2

- Proteine: 0 grame

- Grăsime: 0 grame

- Carbohidrați: 0 grame

- Fibră: 0 grame

- Cofeină: 96 mg

- Riboflavină: 14% din valoarea zilnică (DV)

- Niacină: 3% din DV

- Tiamină: 3% din DV

- Potasiu: 3% din DV

- Rețineți, totuși, că, în funcție de timpul de preparare a cafelei, cafeaua rece poate avea semnificativ mai multă cofeină decât 96 mg pe ceașcă, notează Healthline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel