Potrivit cercetătorilor de la Harvard Medical School, cofeina - care se găsește în cafea, ceai și cacao - poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și ne poate face creierul mai alert și mai receptiv.
De asemenea, cofeina crește pulsul, ceea ce îți poate oferi o rezistență fizică mai mult timp.
Dar, avertizează autorii studiului, aceste efecte s-ar putea să nu fie văzute la băuturii înrăiți, ale căror organisme ar fi putut să-și creeze toleranța la această substanță.
De asemenea, aceștia avertizează că persoanele care nu cred că obțin suficient un impuls energetic din doza zilnică de cafea pot crește treptat aportul și pot deveni dependente de cofeină, ceea ce va afecta sănătatea generală fără a aduce beneficii.
Cu toate acestea, pentru persoanele cărora o ceașcă de cafea este doar o soluție ocazională pentru lipsa de energie de după-amiază, cercetările au stabilit de fapt în ce moment al zilei ar trebui să se bea cafeaua pentru cel mai bun efect.
Răspunsul? Ar trebui să bem ceașca de cafea la 10:30 dimineața - sau între orele 9:30 și 11:30 - când nivelul de cortizol, hormonul care ajută la reglarea metabolismului, estela maxim.
Acest lucru ar putea maximiza efectul pe care îl are cofeina asupra corpului, sugerează studiul.
Studiul complet aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.