Cafeaua este, de departe, una dintre cele mai cunoscute și consumate băuturi la nivel global. Băută dimineața, pentru energia pe care o dă, sau după-amiază, la o întâlnire cu prietenii, cu lapte sau amară, cafeaua are o serie de beneficii pentru sănătate, însă poate să influențeze, în mod negativ, diferite părți ale corpului.
De exemplu, se cunoaște faptul că doza de cofeină din cafea are un impact asupra vezicii urinare, în cazul unor persoane, iar potrivit EatThis, unul dintre efectele secundare pe care cafeaua o are este frecvența urinării, cel mai adesea prin mărirea volumului de urină.
Se știe că nivelurile ridicate de cofeină cresc activitatea vezicii urinare, așa că ar fi bine să monitorizați cantitatea de cafea pe care o beți zilnic, mai ales dacă sunteți o persoană care se confruntă deja cu orice fel de disconfort la nivelul vezicii urinare sau cu probleme conexe.
Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Urology Annals, consumul a doar 4,5 grame de cofeină poate favoriza "urgența timpurie" a urinării, precum și creșterea frecvenței în care trebuie să urinați.
Studiul a testat participanții cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani care au raportat simptome de sindrom al vezicii urinare hiperactive.
Participanții au raportat, de asemenea, că au consumat cafea în mod regulat, adică orice mai mult de trei cești pe săptămână.
Mai întâi au dat grupului opt mililitri de apă ca atare, iar apoi, într-o altă sesiune, le-au dat opt mililitri de apă cu cofeină.
6 băuturi care te deshidratează fără să-ți dai seama, deși le bei ZILNIC. Cum se bea CORECT cafeaua
Cafeaua este diuretică
Un alt studiu, care a fost publicat în International Urogynecology Journal, a constatat că există o asociere între consumul a mai mult de 204 miligrame de cofeină pe zi și incontinența urinară.
Rezultatele acestor cercetări arată că, de fapt, cofeina poate crește activitatea vezicii urinare și poate afecta frecvența cu care urinați, motiv pentru care este cunoscută ca diuretic.
Alte exemple de diuretice comune sunt ceaiul verde, ceaiul negru și alcoolul.
Dacă sunteți o persoană care se luptă cu probleme ale vezicii urinare sau vă treziți că urinați mai des decât credeți că este normal, poate doriți să discutați cu medicul dumneavoastră despre cauzele potențiale.
Reducerea consumului de cofeină, în special a cafelei cu cofeină, vă poate ajuta să vă controlați urinarea.
Vezi și: Băutura care ajută vasele de sânge. Fecioru: Se consumă în cure de câte 20 de zile
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.