Amanda Maucere, dietetician de wellness de la Lung Health Institute, pentru Well+Good, a explicat că deși nu s-au făcut prea multe cercetări la om cu privire la interacțiunea dintre cafea, cortizol și ritmul circadian, se cnosc, totuși, destule despre fiecare în parte pentru a sugera că e mai bine să așteptăm puțin înainte de a bea prima ceașcă de cafea dimineața.
Pe lângă faptul că îmbunătățește vigilența, concentrarea și starea de spirit, cafeaua poate avea și efecte antioxidante și antiinflamatorii, spune Nina Riggins, director al Headache and Traumatic Brain Injury Center de la University of California San Diego și membru al Asociației Americane de Neurologie.
Potrivit specialiștilor, cafeaua ar trebui consumat atunci când nivelul de cortizol este scăzut.
Maucere a explicat: "Când ne trezim prima dată, cortizolul nostru este la niveluri maxime, ceea ce ne semnalează prin ritmul nostru circadian să ne trezim în primul rând". Având în vedere că cafeaua crește cortizolul, nu are rost să o bei atunci când nivelul de cortizol este deja ridicat.
În schimb, ASAPScience consideră că cel mai bun moment pentru a vă bea cafeaua este imediat după ce nivelurile de cortizol au atins vârful.
Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt orele la care este cel mai bine să bei cafeaua.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.