Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, activează doi dintre cei 25 de receptori au gustului amar, susțin cercetători de la Leibniz-Institutul pentru Biologie a Sistemelor Alimentare și Universitatea Tehnică din Munchen. E știut faptul că cafeina este cel mai cunoscut constituent al cafelei amare, dar nu e responsabilă exclusiv de gustul amar al băuturii. Cercetătorii au sesizat cinci constituenți diferiți ai cafelei amare: mozambiosidă identificată în fasolea Arabica, produsul său prăjit bengalensol și compuși cafestol, kahweol și cafeină.
”Toate concluziile noastre indică faptul că substanțele de cafea amară activează în mod specific doi dintre cei 25 de receptori cu gust amar. Știm, de asemenea, că ambele tipuri de receptori sunt prezente nu numai în celulele gustative. (…) Este interesant că multe persoane nu posedă receptorul gustului amar TAS2R43 din cauza unei variații genetice. Acest lucru ar putea explica diferențele în percepția gustului individual al cafelei”, consideră cercetătorii, într-un comunicat al Institutului german.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.