Cabinete în ambulatoriu deschise seara și programări online, la Spitalul Județean Timiș

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Tikmișoara. Foto: Facebook
Spitalul Județean de Urgență Tikmișoara. Foto: Facebook

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu a anunțat că sistemul ambulatoriu al unității medicale va fi reformat astfel încât cabinetele să fie deschise până la ora 20.00, iar programările să se poată face online pentru evitarea cozilor.

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, a declarat că sistemul ambulatoriu al unității va fi reformat, introducând programările online pentru pacienți, dar și extinderea activității medicale de ambulatoriu, după ce a fost sesizat că sunt pacienți care vin de la ora 5.00 pentru a-și lua număr de ordine, întrucât medicii din unele cabinete nu mai lucrează și după-amiaza, deși programul este până la ora 20.00.

Din această cauză, la fișier se formează cozi foarte mari, iar ambulatoriul este supraaglomerat până în jurul orei 14.00, după care doar în puține cabinete se mai lucrează.

„Am de gând o reformă a sistemului ambulatoriu. Pe de-o parte, doresc să-l extind pentru a avea mai multe cabinete, în același timp, medicii au program și după amiaza. În câteva după amieze, am fost prin Ambulatoriu și nu prea erau pacienți, ceea ce mă face să suspicionez că medicii le cer celor de la fișier să dea bilete doar dimineața, ca să nu mai stea și după amiaza. De aceea se creează acea busculadă de dinainte de masă. Acest lucru nu va mai continua. Normativul prevede munca de dimineața și de după amiaza. Este inacceptabil ca dimineața pacienții să stea patru-cinci ore la coadă, iar după amiaza să nu mai fie nimeni în ambulator și bate vântul. Eu am fost la ora 18.30, iar unele cabinete sunt închise, când programul este până la ora 20.00", a afirmat Raul Pătrașcu, citat de Agerpres.

Potrivit managerului, medicii cabinetelor închise i-au explicat că nu sunt programări după amiaza, iar pentru a remedia situația va introduce computerizarea serviciului de fișier, care va putea fi urmărit și de el.

„Vom trece pe sistemul electronic pe care să-l pot vedea și eu și cei de la departamentul de management al serviciilor medicale, astfel încât să ne asigurăm că oamenii nu trebuie să vină de la ora 5.00 să-și ia bilet de ordine, că ei își pot face programarea și electronic, și prin telefon și prin email și vor putea fi programați și că programul este în cursul zilei. Sunt și cabinete care funcționează pe toată perioada zilei și au pacienți, dar sunt și câteva în care se procedează astfel. Sunt cabinetele de psihiatrie, oncologie, dermatologie, gastro, neurochirurgie, chirurgie, unde adresabilitatea este foarte mare și de aceea vreau să extindem ambulatoriul", a explicat managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel