Iată care sunt:
* vaza să fie curată de resturi de la alte flori, să nu aibă frunze uscate, lipite de pereții vazelor
* desfaceți fiecare fir din buchet și scurtați-l cu circa 3 cm
* tăiați-l sub jet de apă rece și folosiți un cuțit sau o foarfeca ascutiță ca să nu distrugeți tija și vasele prin care apa ajunge la floare
* tăietura să fie făcută la un unghi de 45 de grade ca să hrănească suprafața tijei prin care floarea se hrănește
* nu înghesui florile în vază, asigură-te că va circula aerul printre ele ca să nu se ofilească
* nivelul de apă din vază să nu fie mai mare de 10 cm
* schimbați apa din vază la fiecare două zile, dar și spălați bine vaza și să mai tăiați din firele de la flori, în același unghi, potrivit cumsa.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.