Rețeta de Brioșe cu stafide și cafea, la care nu vom folosi zahăr sau făină, este făcută din ingrediente care sunt dulci de la sine. Brioșele nu vor fi la fel de pufoase odată răcite - se vor mai lăsa, neavând făină sau zahărul bătut spumă cu ou, acesta este inconvenientul.
Ingrediente:
- 3 banane coapte,
- 700 de grame de brânză de vaci sau ricotta,
- 2 ouă,
- O linguriță de coajă de portocală rasă,
- Esență de vanilie 3-4 picături,
- Stafide,
- O cafea mică espresso (extrastrong, foarte concentrată) – de asemenea, se poate înlocui cu 2 linguri de cacao dacă nu vreți cafea.
- Un plic mic de praf de copt.
Cum se fac:
- Se zdobesc bananele, se amestecă cu brânza, cele două ouă, lingurița de coajă de portocale rasă și esența de vanilie și se amestecă cu plicul de praf de copt.
- jumătate din compoziție se separă și se poate amesteca cu cafeaua espresso (sau cu cacaoa, după preferințe).
- se încălzește cuptorul la 190-200 de grade Celsius.
- se toarnă compoziția în hârtia de brioșe – ies cam 12 brioșe mari sau 26 mai mici.
- se adaugă stafidele care se împing ușor în compoziția din formă, doar un pic, ca să nu se ducă la fund.
- se bagă la cuptor până devin maronii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.