Brânza cu mucegai nu contribuie la rezistența la antibiotice, așa cum se crede

Descoperite de Alexander Fleming în 1928, proprietățile antibiotice ale penicilinei, derivate dintr-o specie de ciupercă Penicillium, sunt încă utilizate astăzi, deși multe bacterii au devenit rezistente la droguri de-a lungul timpului.


Rezistența la antibiotice apare atunci când bacteriile sunt expuse în mod regulat la doze de antibiotice care nu sunt destul de puternice pentru a ucide toate bacteriile. În aceste situații, antibioticele ucid doar bacteriile mai slabe, ceea ce le lasă pe cele puțin mai puternice să se înmulțească și să răspândească genele lor mai rezistente, notează Sciencefocus.

 

Brânza albastră (cu mucegai) conține culturi de mucegai Penicillium. Prin urmare, s-ar putea să credeți că un consum ridicat din acest tip de brânză ar putea avea un efect similar cu rezistența la antibiotice, prin supraexpunerea bacteriilor din corpul vostru la Penicillium.

 

Cu toate acestea, tulpinile de Penicillium care sunt utilizate la fabricarea brânzeturilor sunt diferite de cele din medicament și nu au proprietăți antibiotice semnificative pentru început. În plus, oricum sunt distruse de acidul stomacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel