Boli și Afecțiuni
Pagina 928

Col. medic dr. Alice Munteanu, medic specialist Cardiologie, medic primar Boli interne, asistent universitar, Secția Cardiologie II a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” explică ce sunt cardiomiopatiile, de câte feluri sunt și cum se tratează...

Scris de: Dana Lascu       28 feb 2019, 23:01

Alături de alte consecințe nocive asupra sănătății, fumatul cauzează modificări chimice, stres oxidativ și inflamație în creier. Consumul excesiv de alcool poate avea efecte similare. În mod surprinzător, totuși, foarte puține studii au examinat impactul combinat al fumatului și...

Scris de: Dana Lascu       28 feb 2019, 20:26

Gemenii semi-identici sunt cazuri extrem de rare, doar două sunt cunoscute în întreaga lume. Specialiștii explică de ce este atât de mică șansa de a se forma astfel embrionul uman.

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 16:00

Consumul de carne roșie este asociat cu apariția diverticulitei. Afecțiunea intestinului gros poate fi foarte dureroasă și neplăcută. 

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 15:01

Vaccinul ultracunoscut împotriva tuberculozei pare că are ca efect scundar consumul zahărului din sânge. Efectul este speculat acum de cercetători pentru tratarea diabetului.

Scris de: Angela Sabău       28 feb 2019, 10:10

Încă un pacient infectat cu Acinetobacter a murit, astăzi, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală. Este al cincilea bolnav care își pierde viața din cauza complicațiilor date de infecție cu bacteria periculoasă.

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 18:23

Sunt doamne și domnișoare care, atunci când își pun bijuterii (mai ales gablonzuri) observă că le apare pe piele o reacție alergică, zona se înroșește și simt mâncărime. Altele o pățesc când folosesc anumite creme, parfumuri sau alte produse cosmetice. Și bărbații...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 18:06

Pierderea simțului olfactiv ar putea fi un semn precoce riscului de a dezvolta, mai târziu, demență. Cercetătorii au descoperit asta în urma unui studiu publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       27 feb 2019, 13:09

Sunt cazuri celebre de pacienți care, aduși la Urgență, după un infarct, au salvați prin cardiologie intervențională. Dar ce înseamnă acest tip de intervenție, cum se face ea și care sunt avantajele pentru pacienți? Explică, EXCLUSIV la DC NEWS și DC MEDICAL, dr. Rodica Niculescu, medic...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019, 11:18

Vocea mamei pare a fi percepută diferit de copiii cu autism, arată ultimul studiu în domeniu. Fiind considerat un stimul unic la copii și adolescenți, copiii cu autism nu reacționează la fel.

27 feb 2019, 10:09

Oamenii de știință au descoperit un defect în celulele imune, cunoscute sub numele de celulele T - „soldații” sistemului imunitar -, care explică incapacitatea lor de a identifica și distruge, de bunăvoie, tumorile de cancer.

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 23:31

Ciclismul este un exercițiu cu impact redus, care este ideal pentru mulți bărbați mai în vârstă. Dar poate cauza statul în șa disfuncția erectilă? Depinde de șa, de bicicletă și de cât de mult pedalezi, spun experții!

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 20:39

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador a explicat, EXCLUSIV la DC NEWS și DCMEDICAL, care sunt greșelile pe care le facem în viața de zi cu zi de ajungem pe masa ei de operație, cu boli cardiovasculare. E...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 18:18

Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiologie și șeful Laboratorului de cardiologie intervențională de la Clinica Sanador a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care sunt testele și investigațiile pe care o persoană trebuie să le facă pentru a afla dacă are o boală...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2019, 15:50

Electrocardiograma este un tip de investigație medicală foarte utilă în diagnosticarea bolilor cardiace. Totuși, în unele situații s-ar putea să nu fie doar inutilă, ci chiar să aducă deservicii pacientului.

Scris de: Adisa Codruț       26 feb 2019, 10:47

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel