Boli și Afecțiuni
Pagina 925

Edemul pulmonar este o afecțiune ce poate să apară și ca efect al altor boli, posibil grave. După ce a fost diagnosticat, e important de văzut care a fost cauza care a dus la apariția edemului.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 14:30

Cancerul pancreatic pare să fie una din cele mai periculoase afecțiuni, pentru că se instalează lent, fără simptome. Când simptomele încep să apară este, de obicei, în metastază, ceea ce îl face incurabil. Nu e de mirare că rata de supraviețuire este atât de mică.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 13:02

Persoanele cardiace se pare că nu sunt în deplină siguranță atunci când privesc un meci important. Cercetătorii au descoperit în urma unui studiu aproape de două ori mai multe aritmii în timpul unui campionat, față de o perioadă fără evenimente sportive importante.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 11:53

Colesterolul LDL are o legătură directă cu bolile cardiovasculare, iar studiile în domeniu arată că peste anumite limite, crește semnificativ riscul de deces din cauza acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 10:31

Există terapii și tratamente pentru diferite tipuri de cancer. De asemenea, cancerul de prostată are diferite tratamente, însă atunci când această afecțiune este combinată cu una cardiacă, unele tratamente se pare că nu mai sunt la fel de utile. 

Scris de: Angela Sabău       11 Martie 2019, 07:48

Laszlo Attila, șeful Comisiei de Sănătate din Senat, a fost prezent în emisiunea Interviurile DC MEDICAL, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. Unul din subiectele abordate a fost diabetul, o afecțiune care ridică probleme serioase sistemului de sănătate, dacă nu se intervine.

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie 2019, 19:39

Psoriazisul este o afecțiune extrem de neplăcută, care ne poate influența viața în toate sensurile. Efectul emoțional negativ este uneori chiar mai grav decât afecțiunea în sine.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie 2019, 12:33

Alergiile la penicilină sunt tratate, adesea superficial. Nu în sensul că nu sunt luate în seamă, ci că sunt dagnosticate prea repede. Acest lucru comportă alte riscuri pentru sănătate, chiar în cazul unor infecții obișnuite, pentru că nu se va administra antibioticul necesar.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 22:53

Alergiile sunt mai frecvente primăvara, atunci când încep să înflorească pomii. Se pare că polenul sau praful de fân este perceput de către sistemul imunitar ca un factor periculos, ceea ce determină reacția alergică. Stresul, însă, le poate amplifica.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 16:16

Nivelul vitaminei D ar putea fi văzut ca un marker pentru riscul de extindere a cancerului de prostată. Un studiu arată o legătură între forma agresivă a cancerului și nivelul scăzut al vitaminei.

Scris de: Adisa Codruț       09 Martie 2019, 09:09

Un studiu recent face legătura între uleiul de măsline extra vrgin și prevenirea cancerului de sân la femeile în vârstă. Chiar dacă nu se cunoaște exact care este explicația, utilizarea lui nu dăunează.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 07:23

Berea ar putea avea efect de prevenire a poliartritei reumatoide. Nu e clar deocamdată cum funcționează, dar se pare că femeile care au consumat moderat bere au fost mai protejate împotriva acestei afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie 2019, 21:48

Patru copii, dintre care unul la grădiniță, au fost diagnosticați cu scarlatină în ultimele săptămâni în mai multe unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea , aceștia fiind în prezent izolați la domiciliu, potrivit reprezentanților Direcției de...

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie 2019, 14:07

Credeți că bărbații nu ar trebui să își facă griji legat de osteoporoză? Bărbații peste 50 de ani au un risc mai mare de fracturi legate din cauza osteoporozei decât, spre exemplu, riscul de a face cancer de prostată!

Scris de: Dana Lascu       08 Martie 2019, 13:54

Un pui de somn tras la prânz aduce mai multe beneficii decât se credea, inclusiv poate să scadă notabil hipertensiunea, spun cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       08 Martie 2019, 10:19

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel