Boli și Afecțiuni
Pagina 474

Diabetul zaharat se pare că este direct legat de exercițiile cardio. Oamenii de știință au descoperit o legătură strânsă între ele.

Scris de: Angela Sabău       04 mai 2019, 20:16

Rasa sau etnia pot influneța bagajul genetic, spun oamenii de știință. Astfel, poți fi mai predispus la unele boli cardiovasculare decât alții, în funcție de culoarea pielii.

Scris de: Angela Sabău       04 mai 2019, 18:13

S-au înmulțit infecțiile cu Escherichia coli și acestea pot pune viața în pericol. Un medic specializat în medicină de urgență trage semnalul de alarmă!

Scris de: Dana Lascu       04 mai 2019, 16:41

Atunci când partenerul tău sforăie, faptul că îți deranjează somnul nu e cea mai mare problemă. Ci rănile pe care le pot produce acele vibrații recurente produse de sforăit.

Scris de: Dana Lascu       04 mai 2019, 11:55

Boala hepatică toxică - afectarea ficatului - se mai numește și hepatotoxicitate sau hepatită toxică, și poate fi dată de unele medicamente și suplimente, dar și de expunere la chimicale, solvenți sau consumul de alcool. Poate duce la afecțiuni hepatice grave, transplant sau chiar la deces,...

Scris de: Dana Lascu       04 mai 2019, 09:08

Dr. Alice Gavrilescu, medic stomatolog specializat în chirurgie dentară, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile Dc Medical cum se fac implanturile dentare și ce garanție au aceste lucrări care refac cât mai aproape de natural datura unei persoane. În ziua de azi sunt implanturi...

Scris de: Dana Lascu       04 mai 2019, 07:51

Flotările par a fi un parametru pentru a stabil riscul de boli cardiovasculare. Cu cât mai multe poți face, cu atât mai bine pentru sănătatea ta, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       03 mai 2019, 23:49

Vitamina B 12 este esențială în organism. Lipsa ei poate crea probleme de sănătate, iar simptomele pot trece neobservate.  

Scris de: Angela Sabău       03 mai 2019, 19:45

Cancerul de sân inflamator este una din cele mai agresive fome ale acestei boli. Adesea, la apariția simptomelor, boala este deja foarte avansată.

Scris de: Angela Sabău       03 mai 2019, 17:49

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, aseară, Ivosidenib (TIBSOVO) ca tratament de primă linie pentru leucemie mieloidă acută cu mutație IDH1, la pacienții peste 75 de ani.

Scris de: Dana Lascu       03 mai 2019, 17:40

Leucemia, boala care se crede că i-a răpit viața milionarului Alex Faur, este un cancer al țesuturilor care produc sânge, inclusiv măduva osoasă și sistemul limfatic. Există multe tipuri de leucemie, unele mai agresive, altele care se manifestă nedetectate ani de zile. Unele forme de...

Scris de: Dana Lascu       03 mai 2019, 16:04

Linia de gardă de medicină generală a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Vrancea, a fost suspendată, din 25 aprilie, pentru că nu sunt suficienți medici cât să o acopere, a anunțat conducerea spitalului. Ca să poată primi finanțare de la CNAS, conducerea spitalului a redeschis...

Scris de: Dana Lascu       03 mai 2019, 11:19

Canabidiolul - un compus extras din canabis - inclus într-un medicament utilizat pentru reducerea crizelor de epilepsie, are efecte și la copii, arată un studiu clinic de fază trei realizat în Statele Unite. Rezultatele sunt uimitoare.

Scris de: Angela Sabău       03 mai 2019, 08:14

Infarctul silențios, adică infarctul miocardic fără simptome vizibile, poate trece cu ușurință neobservat. Sunt oameni care află după ani de zile, cu totul întâmplător, că au avut un atac de cord. Unii mor subit și abia la autopsie se descoperă ce aveau. Un medic explică ce îl...

Scris de: Dana Lascu       03 mai 2019, 07:31

Alzheimer este o boală care duce la pierderea memoriei. Cercetătorii au descoperit că se împrăștie în creier asemenea unei infecții.

Scris de: Angela Sabău       02 mai 2019, 23:51

Scăderea tensiunii brusc la ridicarea în picioare este un lucru des întâlnit. Specialiștii îl explică și recomandă să nu-l trecem cu vederea. Mai mult, chiar indică ce trebuie făcut în astfel de situații.

Scris de: Angela Sabău       02 mai 2019, 22:59

Disfuncția erectilă poate fi un efect secundar frecvent al medicamentelor pentru hipertensiunea arterială.  Pastilele pot să reducă performanța sexuală.

Scris de: Adisa Codruț       02 mai 2019, 20:41

Cea mai bună metodă de a reface cât mai aproape de cum era natural structura dentiției este implantul. În ce condiții se face acesta și cum, va EXPLICA dr Alice Gavrilescu, specialist în chirurgie dentară, vineri, 3 mai, de la ora 14.00, la Interviurile DC Medical. Emisiunea...

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019, 20:10

Somnul întrerupt, superficial sau insuficient, este asociat cu mai multe probleme de sănătate, în special cardiovasculare. Specialiștii au descoperit care este legătura.

Scris de: Angela Sabău       02 mai 2019, 19:44

Persoanele cu o anumită grupă de sânge au un risc scăzut de a face boli de inimă, în timp ce oamenii cu o alta pot primi sânge de la toți ceilalți. Iată ce ar trebui să știți despre grupa voastră de sânge și influența ei asupra sănătății

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019, 17:03

Pe măsură ce tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu sindromul burnout, unii experți se tem că de fapt, în spatele acestuia s-ar putea ascunde depresie sau anxietate. Dar de ce oamenii preferă să vorbească de epuizare și nu despre boli mintale? Care e de fapt diferența și unde se...

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019, 14:53

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Washington, din St Louis, au descoperit că tratamentul cu un antibiotic reduce dimensiunea leziunilor cauzate de endometrioză, la șoareci.

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019, 11:10

Sciatica este una dintre cele mai frecvente tipuri de durere, deși încă nu e înțeles pe deplin. Circa 40% dintre oameni vor suferi de așa ceva în timpul vieții și afecțiunea devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrâniți. Iată 5 sfaturi pentru a face față sciaticii.

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019, 10:24

O procedură experimentală ar putea rezova infecția cu Clostridiodes difficile, care pare a fi o provocare pentru medicii americani. Infecția este din ce în ce mai frecventă și nu mai răspunde la tratament.

Scris de: Angela Sabău       01 mai 2019, 22:10

Simțul olfactiv a fost în atenția cercetătorilor la ultimul studiu. Ei au analizat în ce măsură, pierderea acestui simț, poate fi asociată cu riscul de deces.

Scris de: Angela Sabău       01 mai 2019, 21:00

Vitamina D este considerată un protector universal. Dar, cercetările recente au arătat o serie de controverse legate de această vitamină.  

Scris de: Angela Sabău       01 mai 2019, 19:18

O afecțiune a creierului care imită simptomele bolii Alzheimer a fost definită de cercetători, cu criterii de diagnostic recomandate și orientări pentru avansarea cercetărilor viitoare privind această nouă formă de demență.

Scris de: Dana Lascu       01 mai 2019, 17:01

Stres la locul de muncă atunci când e combinat cu tulburări de somn duc împreună la un risc de trei ori mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare la angajații cu hipertensiune arterială. Aceasta este concluzia unui studiu publicat pe 28 aprilie 2019 în Jurnalul...

Scris de: Dana Lascu       01 mai 2019, 13:27

Când vorbim de degenerescență maculară și de orbire, ne gândim că există un risc generat de lumina albastră emisă de dispozitivele electronice din jurul nostru: telefon, tabletă, laptop, calculatoare sau televizoare. Un specialist în afecțiunile retinei face lumină!

Scris de: Dana Lascu       01 mai 2019, 12:12

Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador a explicat, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical că nu există spital fără infecții intraspitalicești. Dar că poți faci anumite lucruri ca să le eviți și să nu afecteze pacienții și...

Scris de: Dana Lascu       30 apr 2019, 22:42

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel