Boli și Afecțiuni
Pagina 463

Psoriazisul este o afecțiune extrem de neplăcută, care ne poate influența viața în toate sensurile. Efectul emoțional negativ este uneori chiar mai grav decât afecțiunea în sine.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie 2019, 12:33

Alergiile la penicilină sunt tratate, adesea superficial. Nu în sensul că nu sunt luate în seamă, ci că sunt dagnosticate prea repede. Acest lucru comportă alte riscuri pentru sănătate, chiar în cazul unor infecții obișnuite, pentru că nu se va administra antibioticul necesar.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 22:53

Alergiile sunt mai frecvente primăvara, atunci când încep să înflorească pomii. Se pare că polenul sau praful de fân este perceput de către sistemul imunitar ca un factor periculos, ceea ce determină reacția alergică. Stresul, însă, le poate amplifica.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 16:16

Nivelul vitaminei D ar putea fi văzut ca un marker pentru riscul de extindere a cancerului de prostată. Un studiu arată o legătură între forma agresivă a cancerului și nivelul scăzut al vitaminei.

Scris de: Adisa Codruț       09 Martie 2019, 09:09

Un studiu recent face legătura între uleiul de măsline extra vrgin și prevenirea cancerului de sân la femeile în vârstă. Chiar dacă nu se cunoaște exact care este explicația, utilizarea lui nu dăunează.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019, 07:23

Berea ar putea avea efect de prevenire a poliartritei reumatoide. Nu e clar deocamdată cum funcționează, dar se pare că femeile care au consumat moderat bere au fost mai protejate împotriva acestei afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       08 Martie 2019, 21:48

Patru copii, dintre care unul la grădiniță, au fost diagnosticați cu scarlatină în ultimele săptămâni în mai multe unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea , aceștia fiind în prezent izolați la domiciliu, potrivit reprezentanților Direcției de...

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie 2019, 14:07

Credeți că bărbații nu ar trebui să își facă griji legat de osteoporoză? Bărbații peste 50 de ani au un risc mai mare de fracturi legate din cauza osteoporozei decât, spre exemplu, riscul de a face cancer de prostată!

Scris de: Dana Lascu       08 Martie 2019, 13:54

Un pui de somn tras la prânz aduce mai multe beneficii decât se credea, inclusiv poate să scadă notabil hipertensiunea, spun cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       08 Martie 2019, 10:19

Infecția cu Helicobacter pylori este una extrem de comună, însă poate avea efecte chiar foarte grave. Medicii recomandă să o tratăm la timp și să nu o lăsăm să ne creeze neplăceri.

Scris de: Adisa Codruț       07 Martie 2019, 21:05

Un al doilea pacient cu HIV pare că a fost vindecat. Medicii au identificat o genă care a suferit o mutație și care conferă protecție împotriva virusului. Ambii pacienți au suferit un transplant de celule stem de la donatorul care a fost identifiat cu această mutație genetică, la o...

Scris de: Adisa Codruț       07 Martie 2019, 18:14

Un examen RMN pare a fi util înainte de efectuarea unei biopsii, atunci când vorbim despre cancerul de prostată. Cercetătorii au constatat că acest tip de investigație cu rezonanță magnetică i-ar putea scuti pe bărbați de biopsie, atunci când nu e nevoie de ea.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie 2019, 13:57

O infecție a tractului urinar este o infecție bacteriană comună care afectează uretra, vezica urinară sau rinichii. Femeile însărcinate sau persoanele active sexual pot prezenta un risc mai mare pentru astfel de infecții. Iată care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori:

Scris de: Dana Lascu       07 Martie 2019, 08:57

Se pare că expunerea la zgomote prea mari la locul de muncă nu este chiar fără risc. Unele studii arată că expunerea la medii zgomotoase conduc la creșterea tensiunii și a coleserolului.

Scris de: Angela Sabău       07 Martie 2019, 07:07

Două paciente dagnosticate cu cancer mamar au fost supuse unor intervenții chirurgicale. Spre deosebire de operațiile făcute până acum în astfel de cazuri, reconstrucția sânului s-a făcut pe loc, fără a mai fi nevoie de o operație ulterioară. 

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie 2019, 20:11

Nașterea prin cezariană comportă unele riscuri și presupune un timp mai lung de refacere decât o naștere normală. Cu toate acestea, specialiștii au descoperit că femeile care nasc prin cezariană au mai puțin probleme de incontinență urinară, mai târziu.

Scris de: Angela Sabău       06 Martie 2019, 15:38

Toată lumea știe că trebuie să țină în frâu colesterolul (rău) LDL. Dar ce se întâmplă dacă nivelul colesterolului (bun) HDL e prea mare? Doi medici explică: 

Scris de: Dana Lascu       06 Martie 2019, 08:09

Variațiile de tensiune arterială, inclusiv hipertensiunea, ar putea fi un factor care să anticipeze dezvoltarea, în timp, a cel puțin două forme de demență: boala Alzheimer și demența vasculară, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       06 Martie 2019, 07:39

Inflamația cronică a organismului ar putea avea o legătură cu apariția, la vârste mai înaintate, a bolii Alzheimer. Specialiștii spun că mai e nevoie de studii.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie 2019, 23:35

Uneori, privind spre zone luminoase putem vedea în fața ochilor niște puncte negre sau gri. Nu e un motiv de panică, dar dacă brusc se înmulțesc, e cazul să mergem la medic. Poate fi vorba de o afecțiune ce necesită intervenție medicală.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie 2019, 20:04

Prof. Univ. Dr. Corin Badiu, doctor în științe medicale, a fost prezent la Academia de Sănătate, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. El a vorbit despre rolul endocrinologului în evoluția endocrină a unui pacient cu disforie de gen.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie 2019, 18:32

Celebrul actor Luke Perry, cunoscut publicului din România pentru rolul lui Dylan din serialul Beverly Hills 90210, a decedat la aproape o săptămână după ce a făcut un AVC (accident vascular cerebral sau stroke, în engleză). Un astfel de atac, însă, poate părți oricine....

Scris de: Dana Lascu       05 Martie 2019, 08:31

A existat o creștere treptată a nașterilor prin cezariană în ultimii 30 de ani, dar înainte să aleagă o astfel de intervenție chirurgicală, viitoarele mămici ar trebui să știe și la ce riscuri se expun. Cel de a face stop cardio respirator, cum s-a întâmplat în...

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie 2019, 00:49

Eczemele pot fi extrem de deranjante, chiar dacă sunt forme ușoare. Formele grave, însă, ne trimit, obligatoriu la medic. Tratamentele pot diferi, iar specialiștii spun că nu sunt, întotdeauna, necesare cele cu steroizi.

Scris de: Angela Sabău       04 Martie 2019, 20:47

Cea mai mare grijă a unei persoane atunci când își face un tatuaj este legată de cum va arăta acesta. Dar, uneori, să îți faci un tatuaj poate duce la complicații periculoase pentru sănătate, avertizează un expert.

Scris de: Dana Lascu       04 Martie 2019, 11:42

Nu ignorați simptomele de infarct în timp ce călătoriți și păstrați numere de urgență la îndemână. Acesta este mesajul principal al unui studiu prezentat pe 2 martie la Congresul „Acute Cardiovascular Care 2019”, un congres al Societății Europene de Cardiologie...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie 2019, 10:57

Invitatul ediției de astăzi a emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL va fi profesor doctor Corin Badiu, care este doctor în științe medicale, medic primar endocrinolog și diabet, nutriție și boli de metabolism. Emisiunea începe la ora 11.00.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie 2019, 10:18

Invitatul de luni, 11 martie 2019, de la emisiunea Academia de Sănătate, transmisă exclusiv pe DC MEDICAL, este academician profesor emerit dr. Ioan Lascăr. Emisiunea va fi transmisă de la ora 11.00, siultan pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC MEDICAL.

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie 2019, 14:36

Până acum se credea că pentru a evita să faci boli de inimă e bine să reduci grăsimea de pe abdomen. În schimb, despre grăsimea de pe picioare și șolduri se credea că ar avea chiar efecte protectoare. Greșit, spun autorii unui studiu! 

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie 2019, 09:04

Este o boală infecțioasă provocată de o bacterie și poate da complicații mortale. Persoanele infectate sunt foarte contagioase și cea mai bună metodă de prevenție contra ei este un vaccin. Un expert de la Harvard explică:

04 Martie 2019, 08:28

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel