Boli și Afecțiuni
Pagina 445

Un compus al brocoli are capacitata de a debloca o genă care este responsabilă cu suprimarea tumorilor. Adesea, această genă suferă mutații și nu își mai îndeplinește sarcina optim, lăsând tumorile să se dezvolte.

Scris de: Angela Sabău       17 mai 2019, 07:31

O proteină a virusului gripal are un neașteptat punct vulnerabil. Acesta, exploatat de oamenii de știință, ar putea face ca imunizarea să nu mai fie necesară în fiecare an.

Scris de: Angela Sabău       17 mai 2019, 01:23

Invitatul ediției de vineri, 17 mai, a Interviurilor DC News și DC Medical este dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, iar subiectul, evident, este legat de tehnicile moderne de rezolvare a afectărilor aparatului locomotor....

Scris de: Dana Lascu       16 mai 2019, 22:36

Demența și boala Alzheimer sunt cercetate de ani de zile, iar oamenii de știință au reușit să le asocieze cu o serie de factori. Printre aceștia au enumerat 13 obiceiuri pe care mulți dintre noi le recunoaștem.

Scris de: Angela Sabău       16 mai 2019, 20:09

Majoritatea părinților consideră că cei mici spun adevărul atunci când se plâng de dureri de cap. Nouă din zece nu cred că cel mic ar vrea doar să evite alte activități.

Scris de: Adisa Codruț       16 mai 2019, 18:45

Boala celiacă este una dintre cele mai frecvente afecțiuni digestive cronice, afectând aproximativ 1% din populație. Ea este sever subdiagnosticată, iar lipsa diagnosticului expune pacienții la complicații, afirmă dr. Daniel Vasile Balaban. La rândul său, Col. Dr. Ciprian Jurcuț...

Scris de: Dana Lascu       16 mai 2019, 11:21

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a prezentat astăzi rezultatele parțiale ale anchetei făcute de la Maternitatea Giulești, după ce 5 copilași născuți prin cezariană în această unitate sanitară au fost internați la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infecție stafilococică.

Scris de: Dana Lascu       16 mai 2019, 11:38

Depresia și anxietatea pot fi depistate mult mai devreme cu ajutorul inteligenței artificale. Cercetătorii au descoperit că studiind conturile de Twitter, pot identifica o persoană predispusă la aceste afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       16 mai 2019, 07:31

Tratamentele pentru cancer ar putea face progrese uriașe, după ce oamenii de știință au reușit să separe cu precizie celulele canceroase de cele din sânge, dintr-o simplă probă de sânge. Acest lucru le-a permis să monitorizeze fără biopsie eficiența tratamentului.

Scris de: Adisa Codruț       15 mai 2019, 23:32

Femeile însărcinate nu ar trebui să ia calmante, este rezultatul unui studiu. Cercetătorii au asociat aceste medicamente cu riscul de avort spontan.

Scris de: Angela Sabău       15 mai 2019, 22:34

Suspiciune de meningită meningococică în cazul unei eleve de la un liceu din Pitești care a fost internată de urgență la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Scris de: Dana Lascu       15 mai 2019, 19:41

Depresia afectează multe persoane, care ajung la medic pentru tratament. Studii recente au arătat că exercițiile fizice au un rol major în diminuarea stării. Din păcate nu toată lumea poate beneficia de asta.

Scris de: Angela Sabău       15 mai 2019, 20:20

Stresul, ocazional sau continuu, poate face ravagii în creier. Managementul stresului poate reduce problemele de sănătate, dintre care le subliniem pe cele cognitive, dar poate să și scadă riscul de apariție a bolii Alzheimer sau a altei forme de demență. Doi psihiatri de la Harvard...

Scris de: Dana Lascu       15 mai 2019, 18:41

Fumatul duce la apariția cancerului pulmonar - nu este nicio surpriză în această afirmație. Dar un studiu recent a constatat că dozele mari de suplimente de anumite Vitamine B au fost asociate cu un risc de 3-4 ori mai mare de cancer pulmonar la fumătorii de sex masculin.

Scris de: Dana Lascu       15 mai 2019, 17:43

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” organizează joi, 16 mai, o serie de testări gratuite a tensiunii arteriale, în ambulatoriul integrat al unității medicale. Colonel medic Alice Munteanu, Secția Cardiologie II, coordonatorul campaniei...

Scris de: Dana Lascu       15 mai 2019, 15:59

Sanador, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, participă în perioada 16-19 mai 2019 la Baby Expo, Sala Polivalentă București – stand B11, cu reduceri la pachetele de naștere și informații despre serviciile Sanador destinate viitoarelor mame, despre echipa...

Scris de: Adisa Codruț       15 mai 2019, 14:01

Anemia este cauzată de una din cele mai comune lipse de nutrienți și are legăură cu lipsa fierului. Oamenii de știință explică asocierea anemiei cu poftele ciudate de a mânca lipici sau nisip, dar și cu senzația de oboseală permanentă.

Scris de: Angela Sabău       15 mai 2019, 18:48

Pneumonia, o afecțiune destul de comună, dar care poate ridica probleme serioase de sănătate. Infecția dobândită în spital este cea mai periculoasă.

Scris de: Angela Sabău       15 mai 2019, 09:58

Se spune că dacă vrei să ai o inimă sănătoasă trebuie să ai un stil de viață adecvat, dar și o dantură sănătoasă. Un medic stomatolog ne explică ce e mit și ce e adevăr în toată povestea asta:

Scris de: Dana Lascu       15 mai 2019, 04:14

Celulele sanguine provenite de la pacienți cu tulburări mintale au fost folosite pentru a găsi medicamente pentru aceste afecțiuni. 

Scris de: Adisa Codruț       15 mai 2019, 07:31

Hipertensiunea arterială se pare că este strâns legată de consumul de sare. Cercetătorii au reușit să determine cum anume sodiul poate duce la hipertensiune.

Scris de: Angela Sabău       14 mai 2019, 23:36

Boala Alzheimer își arată primele semne cu zeci de ani înainte. Schimbările au fost detectate în urma unui studiu care a urmărit persoane aflate sub risc, pentru mai mulți ani. 

Scris de: Angela Sabău       14 mai 2019, 20:40

Col. medic dr. Marius Stănescu, medic primar Ortopedie-traumatologie și dr Adrian-Bogdan Popescu, medic specialist Ortopedie-traumatologie, ambii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila, explică cum se montează proteza de cot, în cazuri este indicată...

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019, 13:39

Sedentarismul a fost întotdeauna asociat cu un risc mare de boli cardiovasculare. Cercetătorii au reușit să stabilească și cotele de risc, într-un nou studiu. Astfel, ei au concluzionat că orice ridicare de pe scaun pentru activități cât de mărunte, este benefică pentru inimă.

Scris de: Angela Sabău       14 mai 2019, 16:31

Ochi care lăcrimează toată ziua, sunt uscați, ustură sau sunt iritați ori răniți. Ceea ce pare a fi un simptom minor are brusc un efect major asupra vederii. Luați-vă inima în dinți și mergeți la medicul oftalmolog, pentru că în majoritatea cazurilor există o soluție pentru aceste...

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019, 12:26

Pacienții cu astm au o nouă posibilitate de a se informa cu privire la afecțiune. În campania „Respir” a fost lansată o platformă online, unde pot găsi răspuns la întrebări cu privire la această boală.

Scris de: Adisa Codruț       14 mai 2019, 10:05

Un focar cu o boală de câine care poate fi transmisă la om a fost confirmat în statul american Iowa. Este vorba de bruceloza canină, o boală infecțioasă extrem de contagioasă la animale, care poate fi transmisă și la om, putând provoca artrită cronică și umflarea inimii, iar...

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019, 09:31

Aspirina luată zilnic în doze mici crește riscul de hemoragie intracraniană - în special la persoanele sănătoase și în formă, fără istoric de probleme cardiace, constată un nou studiu, publicat aseară în revista JAMA Neurology.

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019, 01:54

Oamenii de știință au descoperit cum mutațiile din ADN pot provoca boli neurodegenerative. Descoperirea este importantă în găsirea unor tratamente mai bune, pentru a încetini progresia sau a întârzia debutul multor boli incurabile.

Scris de: Angela Sabău       14 mai 2019, 01:28

Sunt persoane cu artrită care pretind că pot prezice schimbarea vremii - mai ales când e vorba de ploaia care se apropie - pentru că îi dor articulațiile. Dar este asta adevărat sau e un mit? Doi specialiști explică:

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019, 00:36

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel