Boli și Afecțiuni
Pagina 434

Poluarea aerului și traiul la bloc pot fi asociate cu un risc crescut pentru bolile cardiace, AVC și diabet tip 2, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 iun 2019, 10:26

Deși simptomele de artrită reumatoidă pot să apară și să dispară, boala se înrăutățește în timp și nu dispare niciodată. Tratamentul precoce, agresiv, este cheia încetinirii sau opririi acestei boli.

Scris de: Dana Lascu       25 iun 2019, 09:48

Cercetătorii au descoperit că celulele imune din microglia dacă nu își fac treaba - adică nu protejează neuronii de deteriorare - pot fi legătura dintre modificările cerebrale timpurii și cele târzii în boala Alzheimer. Ruperea acestei legături ar putea conduce la noi abordări...

Scris de: Dana Lascu       25 iun 2019, 08:48

Ceaiul verde ar reduce riscul atacurilor de inimă și ar preveni anumite tipuri de cancer. Însă sunt prea puține studii care să întărească acestea.

Scris de: Florina Pop       25 iun 2019, 09:12

Femeile însărcinate nu au suficiente vitamine, în schimb, au un aport prea mare de sodiu sau fier. Datele aparțin unui studiu făcut în Statele Unite.

Scris de: Angela Sabău       24 iun 2019, 23:31

La Spitalul Județean din Botoșani a avut loc prima tromboliză în accidentul vascular cerebral. Până acum, pacienții erau direcționați la spitalul din Suceava.

Scris de: Adisa Codruț       24 iun 2019, 22:34

Cafeaua ar putea fi utilă la slăbit, cel puțin așa spun concluziile unui studiu. Cercetătorii au stabilit ce anume poate stimula în organism, care ar duce la pierderea în greutate.

Scris de: Angela Sabău       24 iun 2019, 19:42

Fierul din sânge la un nivel optim este ideal pentru protecția împotriva anemiei sau a creșterii colesterolului, însă atunci când este în exces, pot să apară alte probleme de sănătate.

Scris de: Angela Sabău       24 iun 2019, 17:58

Dantura trebuie protejată vara! Nu e o glumă, medicii stomatologi atrag atenția că sunt câteva lucruri pe care le facem vara, ca să ne răcorim, spre exemplu, dar care ne pot distruge dantura. Iată ce sfaturi ne dau ei ca să ne protejăm:

Scris de: Adisa Codruț       24 iun 2019, 15:37

Dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că Brahiterapia este curativă, cu o bună speranță de viață în numeroase tipuri de cancer și că tratamentul, în sine, nu e greu de...

Scris de: Dana Lascu       24 iun 2019, 13:59

Medicul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgie hepato-biliară, afirmă că un tranzit intestinat normal înseamnă și trei scaune pe săptămână.

24 iun 2019, 14:26

Apariția bolilor infecțioase la om este explicată printr-o nouă teorie de către cercetătorii de la Universitatea Auburn, SUA.

Scris de: Florina Pop       24 iun 2019, 13:09

Pe măsură ce sănătatea inimii se clatină, un proces similar se petrece în creier, susține un studiu al Școlii de Sănătate Publică al Colegiului Imperial, Londra.

Scris de: Florina Pop       24 iun 2019, 10:17

Scăldatul în ocean modifică microbiomul pielii, potrivit unor cercetări prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Microbiologie.

Scris de: Florina Pop       24 iun 2019, 09:02

Cercetătorii au descoperit cum o activare directă a receptorilor de leptină din tulpina creierului reglează conținutul de grăsime al ficatului.

Scris de: Florina Pop       24 iun 2019, 08:01

Infecțiile rezistente la antibiotice reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice globale, a siguranței alimentare și sunt cauza unei poveri economice uriașe. Pentru a preveni aceste infecții, este esențial să înțelegem modul în care bacteriile rezistente la antibiotice și...

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 20:24

Recuperarea motorie a pacienților care suferă de afecțiuni neurologice, precum accidentul vascular cerebral - AVC - sau varii traumatisme, se face cu mult mai mult succes cu ajutorul roboților, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, col dr Gigi Teodoru, șef al Secției de Recuperare...

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 18:39

Brahiterapia a dat rezultate foarte bune în cancere ginecologice, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador. În astfel de cazuri ea se aplică, însă, cu totul alfel. Nu...

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 17:14

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare pentru pacienții cu arsuri și la trimiterea acestora în strinătate pentru tratament. Medicul curant va fi pionul principal în toată schema.

Scris de: Dana Lascu       23 iun 2019, 15:37

Până acum s-a crezut că un consum moderat de alcool - adică un pahar sau două pe zi - scade riscul de accident vascular cerebral, comparativ cu a nu bea deloc sau cu a bea mai mult. Dar un nou studiu, are a implicat peste 161.000 de adulți, arată că din secunda în care ai băut prima...

Scris de: Angela Sabău       23 iun 2019, 13:44

Bacteriile intestinale - microbiomul - pot influența eficiența unor medicamente. Cercetătorii au analizat un medicament pentru boala Parkinson, pentru a înțelege de ce la unii pacienți nu are același efect.

Scris de: Angela Sabău       23 iun 2019, 16:31

Organizația Mondială a Sănătății subliniază într-o postare pe Facebook că oamenii ar fi bine să-și verifice periodic tensiunea arterială.

Scris de: Adisa Codruț       23 iun 2019, 08:23

Copiii înțeleg dintr-un show TV pentru ei ce e corect și ce nu, ce e bine și ce e rău, dar ideile complexe sunt mai greu de digerat, susțin două cercetări.

Scris de: Florina Pop       23 iun 2019, 10:16

Leac, ciuperca ucigașă. Cercetătorii sugerează că o combinație de medicamente antifungice și antibacteriene ar distruge Candida auris, o ciupercă ucigașă.

Scris de: Florina Pop       23 iun 2019, 07:31

Numărul donatorilor de organe continuă crească și, odată cu ea și speranța la un transplant salvator pentru mai mulți români aflați pe listele de așteptare în București și Cluj. Doi pacienți aflați în moarte cerebrală la Spitalul Județean Timișoara sunt donatori, în mai...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 18:35

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitată vineri la Interviurile DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. Ea a explicat ce sunt, cum se introduc și cum acționează semințele radioactive folosite în radioterapia internă – brahiterapie –...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 16:54

Știm care sunt factorii de risc pentru paleta de boli cardiovasculare, știm că hipertensiunea și colesterolul sunt marea problemă, dar pe lângă ele există câteva semne mai puțin cunoscute care ne pot da de băniut că ceva e în neregulă cu inima. Spre exemplu, cu cerc gri care...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 15:13

Recuperarea motorie pacienților care suferă de afecțiuni neurologice se face cu mult mai mult succes, în ziua de azi, cu ajutorul roboților. Ce fac roboții pentru pacienți și cum ușurează ei munca medicilor specialiști explică, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, col. dr. Gigi Teodoru,...

Scris de: Dana Lascu       22 iun 2019, 13:53

Exercițiile fizice aduc beneficii, însă specialiștii atrag atenția că nu în orice moment este bine să facem sport de intensitate mare.

Scris de: Angela Sabău       22 iun 2019, 07:21

Obezitatea ar putea fi produsă de o mutație genetică, ce face ca transmiterea la creier a semnalelor ce anunță că ești sătul să nu mai funcționeze. 

Scris de: Angela Sabău       22 iun 2019, 08:55

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel