Boli și Afecțiuni
Pagina 419

Fostul antrenor al echipei de fotbal Dinamo București, Eugen Neagoe, a fost operat ieri prin ablație pentru tahicardia ventriculară de care suferea, la o clinică privată din Capitală. Operația a durat cinci ore, iar fostul antrenor de la Dinamo se simte bine. Tahicardia ventriculară e o...

Scris de: Dana Lascu       20 aug 2019, 15:34

Sindromul inimii frânte este o problemă medicală gravă care poate fi declanșată de stresul fizic sau emoțional. Pentru 1 din 6 persoane sindromul este legat și de apariția cancerului, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       20 aug 2019, 10:44

Multe persoane pot recita, fără ezitare, factorii majori de risc pentru bolile de inimă, chestii reținute de pe afișe, din anunțuri și avertismente de la TV: fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, diabetul, colesterolul ridicat și lipsa exercițiilor fizice. Dar ce ziceți de acestea?...

Scris de: Dana Lascu       20 aug 2019, 08:28

Pacienții cu cancer sunt discriminați la locul de muncă sau sunt refuzați la angajare, atunci când doresc să-și reia activitatea. Acestea sunt rezultatele unui sondaj publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug 2019, 07:23

Boala inflamatorie intestinală crește riscul tulburărilor psihice la copii. Un studiu observațional a arătat că este un risc de 1,6 ori mai mare.

Scris de: Angela Sabău       19 aug 2019, 22:16

Trigliceridele prea mari pot fi reduse cu acizi grași omega-3. Totuși, medicii nu recomandă automedicația cu ulei de pește, ci prezentarea la medic pentru un tratament pe bază de prescripție medicală.

Scris de: Angela Sabău       19 aug 2019, 21:26

Terapiile anticancer ar putea fi obținute în viitor din celulele pielii. Oamenii de știință au obținut deja asta în testele de laborator și sunt încrezători că în viitor, această descoperire va sta la baza unor noi și eficiente tratamente împotriva cancerului.

Scris de: Angela Sabău       19 aug 2019, 20:45

Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) investighează țigările electronice – mai precis vappingul - ca posibilă cauză pentru zeci de cazuri de îmbolnăvire pulmonară în rândul adolescenților și adulților tineri, din 14 state americane.

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 15:40

Alzheimer, cea mai frecventă formă de demență la vârstnici, este caracterizată de depunerea de plăci de proteine la nivelul creierului, iar eforturile de a găsi un remediu axat pe aceste structuri anormale. Dar o echipă de cercetători de la Universitatea din California, Riverside, a...

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 12:42

Hipertensiunea crește diferit riscul de accident vascular cerebral (AVC) în funcție de sex, arată un nou studiu publicat în jurnalul de specialitate Hypertension.

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 06:01

Rujeola a făcut mai multe victime în Congo decât Ebola, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Reprezentanții ONG-ului spun că, cu toate acestea, pentru Ebola se adună fonduri mai consistente decât pentru rujeolă.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 17:55

Unii pacienți cu probleme cauzate de alcool intră în sevraj, alții nu. Medicul primar psihiatru Petru Stan a explicat de ce are loc această manifestare și de ce unii sunt agresivi, iar alții nu. De asemenea, el a vorbit despre imprevizibilitatea pacienților intoxicați cu aclool.  

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 14:34

Vitamina D este utilă la bătrâni, dar nu are o legătură cu hipotensiunea ortsostatică, ci una indirectă. Pentru că această afecțiune crește riscul de a cădea și a suferi fracturi, motiv pentru care e utilă vitamina D, care le întărește vârstnicilor oasele și musculatura.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 10:39

Zona din creier care controlează impactul emoțiilor se pare că are o legătură cu zona care controlează foamea. Astfel, cercetătorii au descoperit că cele două se interconectează în cazul tulburărilor alimentare.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019, 07:32

Uleiul de lavandă ar putea provoca dereglări hormonale la copii. Un studiu a analizat cazuri de copii care au prezentat dezvoltarea prematură a sânilor și toți au fost expuși produselor pe bază de lavandă. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 23:33

Două noi ntratamente sunt posibile pentru Ebola. Cercetătorii au experimentat patru tipuri de tratament, iar două au avut rezultate neașteptate, motiv pentru care studiul a fost întrerupt mai devreme. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 21:03

Un nou tip de celule responsabile de reacțiile alergice fatale a fost identificat. Acest lucru ar putea schimba atât modul de testare, cât și de tratare a alergiilor.

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 19:03

O nouă descoperire legată de bacteria Escherichia coli (E. coli), care este responsabiltă de cele mai grave infecții, deschide ușa unor terapii pentru prevenirea infecțiilor chiar mortale transmise prin alimente. În curând, medicii vor putea preveni infecția, făcând bacteriile...

Scris de: Dana Lascu       16 aug 2019, 23:06

O aspirină luată înaintea unui test pentru depistarea sângelui în scaun ar putea fi utilă, datorită rolului pe care îl are aspirina asupra sângelui. Totuși, ultimul studiu arată o foarte mică relevanță.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 16:28

Pe pagina de socializare „Spitalul Virtual pentru Copii”, cunoscutul medic pediatru dr Mihai Craiu vorbește despre efectele pe care le are separarea copiilor de părinți, asupra psihicului celor mici. De asemenea, este descrisă situația acelor mulți copii cu părinți plecați la muncă...

Scris de: Adisa Codruț       16 aug 2019, 15:36

Nevăzătorii ar putea avea în curând o șansă de a vedea, chiar dacă nu în totalitate, cel puțin atât cât să se descurce în viața cotidiană. Cercetătorii au testat cu succes o tehnologie cu dispozitive neuroprotetice, care stimulează nervul optic.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 14:58

Alimentele procesate cresc pofta de mâncare și, automat, duc la creșterea în greutate. Un mic studiu arată că apar schimbări hormonale.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 13:53

Persoanele vârstnice care au suferit o intervenție chirurgicală au un risc mai mare de a face un accident vascular cerebral „silențios”, adică fără simptome vizibile, după o intervenție chirurgicală.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 12:48

Sănătatea oaselor ar trebui să ne îngrijoreze mai mult, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă. Atât bărbații, cât și femeile, pot suferi de osteoporoză.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 11:30

Obezitatea afectează în mod negativ recuperarea neurologică după un accident vascular cerebral. Asta este ceea ce au descoperit cercetătorii suedezi.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 10:39

Entrectinib este un nou tratament aprobat de FDA destinat pacienților adulți și adolescenți ale căror cancere au un anumit defect genetic. De asemenea, același medicament este aprobat în a doua linie terapeutică într-un tip de cancer pulmonar. Rozlytrek (entrectinib) este al...

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019, 09:30

Cercetătorii de la Karolinska Institutet din Suedia au descoperit că în piele există un organ senzorial care este capabil să detecteze durere din cauze mecanice, cum ar fi înțepăturile și loviturile. Studiul lor despre noul organ descoperit este publicat aseară în revista de...

Scris de: Dana Lascu       16 aug 2019, 08:01

Prof dr Monica Pop, oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, a explicat la emisiunea Academia de Sănătate care este singurul tratament pentru orjelet sau ulcior și ce nu ar trebui să prescrie unii oftalmologi.

Scris de: Adisa Codruț       16 aug 2019, 07:21

Între vitamina D și accidentul vascular cerebral (AVC) există o legătură, spun neurologii de la Erasmus University Medical Center din Rotterdam, care au publicat ieri un studiu în jurnalul de specialitate Stroke. Încă un motiv să nu luăm suplimente fără să consultăm medicul și...

Scris de: Dana Lascu       16 aug 2019, 02:52

Un nou studiu arată că femeile cu apnee severă de somn prezintă un risc crescut de a face cancer. Nu este demonstrată nicio relație de cauzalitate, dar legătura dintre hipoxia nocturnă la femei și riscul mai ridicat de cancer este însă clară. Este vorba mai ales cu un  anume tip de...

Scris de: Dana Lascu       15 aug 2019, 23:27

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel