Boli și Afecțiuni
Pagina 417

Dr Silvia Nica, șeful Secției de Primiri Urgențe de la Spitalul Universitar de Urgență București vine, ASTĂZI de la ora 17.00, la DC Medical pentru a explica de ce sunt camerele de urgență aglomerate. Vom afla, EXCLUSIV, pe pagina de Facebook și contul de Youtube al DC Medical, care sunt...

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2019, 15:55

Endometrioza este o boală care afectează una din nouă femei în Australia. Cea mai mar dificultate a medicilor este diagnosticare, deoarce, spun specialiștii, se poate face cu precizie doar prin intervenție chirurgicală.

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 14:14

Un senzor wireless suficient de mic pentru a fi implantat în vasele de sânge ale creierului uman ar putea ajuta clinicienii să evalueze vindecarea anevrismelor cerebrale - umflaturi care pot provoca moarte sau răni grave atunci când se produc.

Scris de: Adisa Codruț       29 aug 2019, 13:06

Adolescentele care utilizează anticoncepționale sunt mai predispuse la depresie, la vârsta adultă. Acesta este rezultatul unui nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 10:44

Cancerul pancreatic ar putea avea un tratament. Cercetătorii au reușit să găsească mecanismul prin care celulele canceroase depășesc tumorile și invadeză alte organe. Totodată, au descoperit cum pot încetini această „evadare” a celulelor canceroase.

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 10:12

Demența, cu cea mai cunoscută formă a sa – Alzheimer-, ar putea fi influențată de starea civilă. Conform unui nou studiu, o anumită categorie de oamenii este mai „protejată”, prezentând un risc mai mic de a face Alzheimer la bătrânețe. 

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 08:38

Sunt tot mai multe cazuri de alergie la ambrozie și din ce în ce mai severe. Conf dr Tudor Ciuhodaru spune că aceast alergie este dintre cele mai periculoase și că trebuie să știm exact cum procedăm ca să nu ne punem viața în pericol. Evoluția alergiilor poate fi fatală!

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2019, 08:24

Cercetătorii suedezi de la Universitatea Gothenburg au descoperit că pacienții cu diabet de tip 1, adulți și copii, ar trebui să-și păstreze glicemia la un anumit nivel pentru a nu avea un risc crescut de deteriorare a organelor.

Scris de: Dana Lascu       28 aug 2019, 19:06

Psoriaziul este o afecțiune tot mai frecventă și specialiștii o leagă de stres, care slăbește sistemul imunitar. Un studiu recent leagă afecțiunea de o mortalitate crescută.

Scris de: Angela Sabău       28 aug 2019, 15:52

Încă un deces din cauza listeriozei a fost înregistrat în Spania. Este al doilea caz, după ce o nonagenară și-a pierdut viața din aceeași cauză, în cursul acestei luni.

Scris de: Adisa Codruț       28 aug 2019, 09:59

Proiectul STAD – „Social Transmission of Cognitive and Emotional States in the Care of Alzheimer's Disease Patients”, care are ca obiectiv dezvoltarea unei intervenții bazate pe dramaterapie și VR pentru bolnavii de Alzheimer, a fost prezentat, marți, la Centrul CINETic.

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2019, 21:46

După ce am aflat că cernelurile folosite la tatuaje sunt periculoase, acum o echipă internațională de cercetători a arătat că particule metalice din acele utilizate la realizarea tatuajelor pot migra în organism, riscând să provoace alergii.

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2019, 18:16

Toxiinfecția alimentară nu a fost confirmată în cazul copiilor care se aflau în tabără în județul Suceava, la Poiana Micului. Inspectorii sanitari cred că infecția s-ar fi putut transmite de la unul dintre copii, infectat cu rotavirus.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug 2019, 15:53

Medicamente în valoare de aproape patru milioane de lei au fost asigurate în primul semestru prin Programul Naţional de Oncologie, prin farmacia cu circuit închis, din județul Alba.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug 2019, 16:48

Exercițiile fizice de mare intensitate prezintă, teoretic, un risc de fibrilație atrială, care duce la accident vascular cerebral. Cercetătorii care au studiat un grup de schiori au ajuns însă la o concluzie diferită.

Scris de: Angela Sabău       27 aug 2019, 11:39

Pacienții cu diabet care iau un anume tratament ar putea dezvolta boli ale colecistului (vezica biliară). Ultimul studiu arată un risc crescut de colecistită acută.

Scris de: Angela Sabău       27 aug 2019, 08:59

Nasul este un organ important din organism, iar funcțiile sale sunt de fapt vitale, a explicat, EXCLUSIV la DC News și DC Medical, dr George Mincu, medic primar ORL. De aceea, cei care doresc să-și remodeleze nasul prin rinoplastie ar trebui să se gândească de două ori înainte să...

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2019, 08:01

Într-un nou studiu condus de cercetători de la Universitatea Yale, anchetatorii au descoperit factori necunoscuți anterior care contribuie la ateroscleroză, acea întărire a arterelor și creștere a plăcii arteriale care provoacă boli de inimă. Perspectiva lor stă la baza unei...

Scris de: Dana Lascu       27 aug 2019, 05:59

Dopaj sanguin a fost evidențiat la aproape o cincime dintre atleții ce au participat în probele de anduranță la Mondialele din 2011 de la Daegu și la cele din 2013 de la Moscova, potrivit unui studiu realizat la universitatea din orașul elvețian Lausanne.

Scris de: Dana Lascu       26 aug 2019, 21:38

De ani de zile, oamenii de știință încearcă să rezolve un mister medical: De ce oamenii cu diabet de tip 1 sau de tip 2 au un risc crescut de a dezvolta unele forme de cancer? Astăzi, cercetătorii raportează o posibilă explicație pentru acest efect. Mai mult, a fost identificat deja un...

Scris de: Dana Lascu       26 aug 2019, 20:30

Cancerul pediatric lasă „urme” în sănătatea supraviețuitorilor. La maturitate, aceștia au un risc mai mare de a dezvolta boli cardiace.

Scris de: Angela Sabău       26 aug 2019, 17:49

Exercițiile fizice foarte simple nu ar trebui să ne obosească. Dacă ne epuizează un simplu mers pe jos, ar trebui să luăm în calcul o vizită la medic, pentru că s-ar putea să descoperim o problemă de sănătate, sau să fie nevoie să facem schimbări în stilul de viață și dietă.

Scris de: Angela Sabău       26 aug 2019, 16:31

Un test de sânge va putea arăta cu mai multă acuratețe în ce măsură își îndeplinește funcția un plămân bolnav. Acest lucru va fi de mare ajutor în procesul de recuperare al pacienților cu boli pulmonare grave.

Scris de: Adisa Codruț       26 aug 2019, 14:22

Microbiomul intestinal pare a fi un element extrem de important în sănătatea organismului. Cercetătorii au descoperit cum ar putea echilibra nivelul bacteriilor bune, astfel încât să reducă o serie de riscuri de îmbolnăviri, inclusv boli cardiovasculare.

Scris de: Angela Sabău       26 aug 2019, 13:32

Expunerea la radiații ultraviolete poate fi dăunătoare, însă cel mai important, spun cercetătorii, este gradul de expunere. Ei au explicat și mecanismul prin care este afectată pielea.

Scris de: Angela Sabău       26 aug 2019, 10:33

Riscul de cancer de prostată este semnificativ mai mare la bărbații care au o greutate mai mare, însă foarte important este locul unde se localizează grăsimea. Deși depunerile de calciu pot ridica suspiciuni, specialiștii spun că nu sunt nici pe departe atât de periculoase precum...

Scris de: Angela Sabău       26 aug 2019, 08:51

O polipilulă care combină patru medicamente ar putea fi o soluție ieftină care scade riscul de atac de cord sau AVC. Un studiu amplu confirmă acest lucru.

Scris de: Angela Sabău       25 aug 2019, 12:24

Prurigo nodular - denumirea medicală pentru erupțiile cutanate - este o afecțiune care produce mâncărime a pielii, până la rană, și care a fost asociată cu o serie de afecțiuni autoimune, dar și cu unele mintale. 

Scris de: Angela Sabău       25 aug 2019, 13:22

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un Ordin care prevede eliminarea treptată, din toate cabinetele stomatologice și de la pacienții acestora, a amalgamului dentar, un compus folosit de peste 150 de ani la plombe, care conține, printre altele, periculosul mercur. Iată ce...

Scris de: Dana Lascu       25 aug 2019, 11:00

Depresia este o boală mentală gravă care poate interfera cu viața unei persoane. Poate provoca sentimente de tristețe, pierderea speranței și un dezinteres sever și de lungă durată. De asemenea, când ai depresie poți simți durere fizică, ți se poate schimba apetitul și poți avea grave...

Scris de: Dana Lascu       25 aug 2019, 08:58

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel