Boli și Afecțiuni
Pagina 416

Administrarea preventivă în doze mici zilnice de aspirină  nu este benefică persoanelor care au ajuns la vârsta de 70 de ani fără a avea boli cardiovasculare sau risc crescut de a face astfel de afecțiuni. Ba din contra, riscul de sângerare depășește orice fel de...

Scris de: Dana Lascu       02 sep 2019, 08:48

Boala ficatului gras este legată de obezitate, diabet și alte afecțiuni care cresc riscul de boli cardiovasculare. Câteva schimbări simple în dietă și stil de viață pot face didferența.

Scris de: Angela Sabău       01 sep 2019, 18:21

Dietele sănătoase au efecte benefice asupra inimii. Cercetătorii au verificat trei diete diferite și au constatat că beneficiile vin rapid și că este foarte importantă compoziția dietei.

Scris de: Angela Sabău       31 aug 2019, 07:21

În multe cazuri, sforăitul este dat de deviația de sept. Ulterior, apare apneea în somn, care este o boală cu risc vital. Toate sunt determinate, de fapt, de un defect care poate fi corectat printr-o intervenție chirurgicală. Despre ce este vorba explică, EXCLUSIV pentru DC News și...

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 23:31

Microorganismele din corp pot contribui la destabilizarea plăcilor coronariene și la provocarea atacului de cord. Cercetătorii au descoperit bacterii diferite la pacienții cu atac de cord.

Scris de: Angela Sabău       01 sep 2019, 06:31

Remodelarea nasului, adică rinoplastia, este o intervenție chirurgicală care, dacă nu e făcută corect și cu păstrarea funcțiilor acestui organ, riști să nu mai poți respira, mai ales noaptea, a explicat, EXLUSIV la DC News și DC Medical, dr George Mincu, medic primar ORL și doctor în...

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 20:44

Nucile au fost asociate cu o scădere a riscului de boli cardiovasculare. Consumul regulat de nuci a dus la scăderea cu 17% a acestui risc.

Scris de: Angela Sabău       31 aug 2019, 15:26

Colesterolul rău LDL la un nivel ridicat este una din principalele cauze ale atacului de cord. Noile recomandări ale Societății Europene de Cardiologie arată cât de mult trebuie scăzut LDL și cine trebuie să evite să ia statine

Scris de: Angela Sabău       31 aug 2019, 17:20

Bolnavii care au afecțiuni cronice ale inimii ar trebui să evite zonele cu trafic intens și ambuteiaje și să ia în considerare purtarea măștilor antipoluare, recomandă Societatea Europeană de Cardiologie.

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 12:50

Encefalita este o boală ce duce la inflamația creierului și poate lua forme grave, în special la copii și bătrâni. Poate fi dată ce viruși sau bacterii și este contagiosă. Specialiștii explică cum se transmite și cum poate fi prevenită.

Scris de: Angela Sabău       31 aug 2019, 11:47

Un anume tip de oboseală poate fi simptom de accident vascular cerebral, mai ales la femei. Sunt persoane care nu își dau seama că au făcut un AVC. Iată simptomele, defalcate în funcție de sex:

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 10:25

Memoria ne poate „trăda” la orice vârstă. Uitarea unor lucruri sau încercarea fără succes de a ni le aminti poate fi influențată de factori fără legătură cu un diagnostic.

Scris de: Angela Sabău       31 aug 2019, 12:21

Adăugarea unor cantități mici de sfeclă rosie, suc de sfeclă sau de nitrat alimentar din țelină și spanac, în mâncărurile sărate, poate contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale, arată un studiu preliminar realizat pe cobai.

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 08:35

Microbiota intestinală ar putea ajuta la combaterea unor boli precum sepsisul. Un studiu pe șoareci a arătat că microbiota are un rol important în tratarea acestei afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       30 aug 2019, 23:42

Pacienții cu boala Crohn care nu mai răspund la tratmentul standard ar putea fi identificați mult mai devreme. Cercetătorii au descoperit un anume tip de celule implicate în rezistența la tratament. Asta ar putea duce la schimbarea mai devreme  a tratamentului, fără să se mai piardă...

Scris de: Angela Sabău       30 aug 2019, 22:36

Diabetul de tip 2 are o serie de medicamete care reduc glicemia. Unul dintre acestea se pare că are ca efect și reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Scris de: Angela Sabău       30 aug 2019, 18:21

Agenția Națională de Transplant a semnat, astăzi, la sediul Ministerului Sănătății un Acord de colaborare cu Agenția de Transplant din Republica Moldova, în baza căruia se va putea face schimb de organe pentru pacienții aflați pe listele de așteptare și care au nevoie de transplant.

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 15:54

Boala vaselor mici de sânge (boala microvasculară) și arterita (boală arterială periferică) sunt afecțiuni care poate crește riscul de amputații ale picioarelor indiferent de locul în care se declanșează în corp, potrivit unui studiu recent. Dacă pentru arterită riscul era...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 15:00

În cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr Carol Davila a fost realizată ieri o premieră medicală națională respectiv, utilizarea terapiei de revascularizație miocardică prin unde de șoc extracorporale la un pacient. Pentru acesta,...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 14:21

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat aseară înființarea unui registru central pentru a monitoriza cercetările ce vizează modificările aduse genomului uman. Este vorba de un registru pentru bebeluși modificați genetic. 

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 13:52

Atracția unei persoane față de femei sau față de bărbați nu este o chestiune care să poată fi definită de o singură genă – mult aclamată gena gay-, ci de multiple regiuni ale genomului și, ca orice caracteristică umană complexă, de numeroși factori non-genetici precum medicul în...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 13:44

Dacă ești amator de mers prin oraș cu bicicleta, asta nu te califică automat pentru ciclismul montan. Ca să poți face față traseelor cu dificultate infinit mai mare decât ce întâlnești pe stradă, e bine să te pregătești intens. Altfel, riscurile sunt foarte mari, atât...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 13:04

Riscul de accident vascular cerebral e legat de cât de multe ore munciți. Dacă aveți sub 50 de ani și v-ați programat să stați la serviciu un anumit număr de ore, s-ar putea ca după ce citiți asta să vă doriți să vă duceți mai devreme acasă!

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 10:49

Îți dorești nasul drept, subțire și eventual un pic cârn? Nu-l vei avea niciodată așa cum ți-l imaginezi, indiferent de cine, unde, cum și de câte ori îți face operația de remodelare a nasului! Un cunoscut medic ORL-ist ne spune exact de ce nu se poate și cum riscăm să...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019, 06:31

Cercetătorii au descris un nou mecanism intracelular care induce apoptoza celulelor canceroase prin perturbarea homeostazei ionilor.

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2019, 22:29

Obezitatea e determinată de o moleculă derivată din colesterol care provocă îngrășarea chiar și atunci când nu mâncați alimente nesănătoase bogate în grăsimi, au constatat cercetătorii de la Universitatea din Huston.

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2019, 21:04

Celulele canceroase au un mecanism aparte prin care supraviețuiesc și se dezvoltă în organism. Un nou studiu arată cum „păcălesc” ele celulele sănătoase.

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2019, 18:35

Șaizeci și două de persoane au murit și alte 42.000 au fost infectate cu virusul Dengue pe teritoriul statului Sri Lanka în primele opt luni ale acestui an, a informat Unitatea de Epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătății din această țară.

Scris de: Dana Lascu       29 aug 2019, 18:22

Probioticele ar putea ajuta la economii financiare impresionante, din reducerea costurilor facturilor serviciilor medicale, dar și din reducerea pierderilor cauzate de scăderea productivității, dată de concediile medicale, arată un nou studiu publicat în jurnalul Frontiers in...

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 18:13

Infecția cu C. difficile ar putea fi asociată cu unele infecții fungice. Cercetătorii cred că asta ar putea fi un motiv de regândire a tratamentelor pentru infecție.

Scris de: Angela Sabău       29 aug 2019, 16:10

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel