Boli și Afecțiuni
Pagina 256

Aspectele individuale ale somnului de proastă calitate pot fi dăunătoare sănătății inimii. Dar dacă se combină toate aceste probleme de somn, riscul de boli de inimă poate crește cu până la 141%, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       08 feb 2022, 19:12

Dr Cristina BLOȚ, medic specialist în endocrinologie, dar și diabet, nutriție și boli metabolice, vine astăzi, de la ora 19.00, la DICȚIONAR DC Medical, pentru a ne explica care dintre afecțiunile TIROIDEI  chiar te îngrașă.

Scris de: Dana Lascu       08 feb 2022, 18:47

Medici de la Spitalul Militar Central din București explică, pe rețelele sociale, ce este hiperuricemia.

Scris de: Adisa Codruț       08 feb 2022, 15:52

Oamenii care suferă de hipertensiune arterială și iau paracetamol pe bază de rețetă ar avea un risc mai mare de atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Scris de: Adisa Codruț       08 feb 2022, 12:14

O variantă nouă a virusului HIV, virusul care provoacă SIDA, a fost descoperită în Țările de Jos și pare să provoace o progresie mai rapidă a bolii.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb 2022, 20:55

Femeile însărcinate care au mestecat guma au avut mai puține șanse să nască prematur față de gravidele care au primit doar informații.

Scris de: Florina Pop       07 feb 2022, 11:36

Trei pacienți, aflați pe listele de așteptare, au primit a doua șansă la viață în urma gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb 2022, 10:09

Creierul se modifică treptat, de-a lungul vieții, dar unele boli pot avea un efect direct și imediat asupra funcționării și  fizionomiei lui. Adică schimbă rapid modul cum arată și cel în care gândim. Iată cinci dintre ele (deși sunt și altele): 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 23:46

Ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila, a explicat că am atins deja vârful acestui al 5-lea val și că de acum numărul cazurilor ar trebui să înceapă să scadă treptat. Pentru săptămâna viitoare, specialistul nu crede că vom avea mai mult de 35.000 de cazuri noi de COVID pe zi. 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 22:16

Dacă vrei să dormi bine la noapte, e bine să începi pregătirea după prânz. Sunt anumite lucruri care e bine să nu le mai faci după ce ai luat masa din mijlocul zilei. Apoi, seara, când s-a întunecat, e bine să eviți să faci alte lucruri care îți pot disturbă somnul. Iată o listă cu aceste...

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 19:56

Cunoscutul medic pediatru  Mihai Craiu a explicat care sunt categoriile de copii care au risc să dezvolte complicați dacă se infectează cu coronavirus și fac COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 17:14

Asistentele medicale care lucrează în tura de noapte sunt în dublu pericol: nu doar că pot avea probleme de somn și stres, ci și din cauza faptului că insomnia duce la stres și stresul la insomie. Iar pandemia  COVID e posibil să fie agravat și mai ult lucrurile, arată un nou studiu: 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 16:24

Sunt mai multe afecțiuni care te pot face să îți pierzi mirosul, unele sunt ciudate, altele alarmante pentru că ascund boli foarte grave. Iată 11 dintre ele și dacă starea este permanentă sau nu: 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 14:42

Celebrul cântăreț Robbie Williams a dezvăluit că a fost diagnosticat cu un sindrom bizar care se manifestă noaptea, când doarme. Iată ce efecte ciudate are acest sindrom și cum se manifestă el: 

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 13:03

Se știe că rinichii filtrează deșeurile din sânge și le elimină prin urină și atunci când ei nu funcționează corect, se pot acumula toxine în organism. Acest lucru poate fi semnalat de mai multe simptome, unele surprinzătoare, pe care e bine să le știm ca să putem opri varii boli renale înainte...

Scris de: Dana Lascu       06 feb 2022, 11:18

Pentru că vorbim de greșeli pe care le fac bărbații, probabil că imediat vă veți gândi la greutate, la mâncare sau la cât alcool consumați. De fapt, în acest articol vom vorbi de alte greșeli, care pot avea consecințe foarte grave: 

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 21:20

Un nou studiu arată că dragostea pentru natură și pasiunea de a ieși în natura pot fi transmise genetic. 

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 18:46

Psihoterapeutul Irina Mădălina Manea spune că jocurile video sunt foarte periculoase și că dacă le joci pe termen lung pot produce modificări structurale la nivelul creierului. 

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 17:52

Un studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgilor Vagelos de la Universitatea Columbia a constatat că creierul unui eșantion mic de pacienți care au murit de COVID prezintă unele moleculare care normal se găsesc în creierul persoanelor cu boala Alzheimer.

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 15:20

Chiar dacă ficatul este un organ care se poate reface, inclusiv când a fost scoasă o bucată din el, insuficiența hepatică este o urgență medicală pentru că este o afecțiune care pune viața în pericol. Iată ce o provoacă și ce simptome dă: 

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 14:33

După cum a demonstrat pandemia de coronavirus în plină desfășurare, noile mutații în secvențele genetice virale pot avea un impact semnificativ asupra transmisibilității unui virus și asupra daunelor pe care acesta le provoacă. Cum cercetătorii trag un semnal de alarmă: și virusul HIV suportă...

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 13:16

Pe toți poate să ne doară din când în când burta, fie pentru că am mâncat prea mult sau prea repede, fie pentru că alimentele pe  care le-am consumat ne produc în exces gaze sau pentru că ne-am intoxicat cu ceva sau avem vreo intoleranță alimentară. Dar în spatele unei dureri de burtă, mai ales...

Scris de: Dana Lascu       05 feb 2022, 11:32

Sănătatea mintală este foarte importantă pentru bunăstarea noastră generală și emoțiile au un rol important.

Scris de: Angela Sabău       04 feb 2022, 22:23

Cancerul se instalează de multe ori treptat, fără simptome evidente. Dar unele semne pot fi observate din timp. Acestea pot face diferența între viață și moarte.

Scris de: Angela Sabău       04 feb 2022, 18:57

Doctorul Gheorghe Niță, medic primar urolog, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, că în primii doi ani de pandemie COVID a scăzut alarmant numărul de cancere urologice depistate precoce, în schimb crescând numărul celor care sunt diagnosticați în stadii avansate de boală. 

Scris de: Dana Lascu       04 feb 2022, 21:00

Dr Mircea Dediu, șeful Secției Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, care sunt lucrurile minore din viața de zi care ne cresc uriaș riscul de cancer. Sunt lucruri banale, pe care am putea să le controlăm foarte ușor, dar...

Scris de: Dana Lascu       04 feb 2022, 16:31

Dr Mircea Dediu, șeful Secției Oncologie Medicală de la Centrul Oncologic SANADOR, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, de ce a crescut atât de mult numărul de cazuri de cancer și a dezvăluit și care este lucrul la care, dacă omenirea ar renunța, s-ar reduce din start la...

Scris de: Dana Lascu       04 feb 2022, 14:51

Ziua Mondială a Cancerului a fost sărbătorită pentru prima dată la 4 februarie 2000, la un uriaș congres „World Cancer Summit Against Cancer for the New Millenium” care s-a desfășurat la Paris. Iată care este scopul ei și sub ce slogan se desfășoară anul acesta: 

Scris de: Dana Lascu       03 feb 2022, 23:10

Cunoscutul psiholog Cristina Mihaela Zaharia explică ce este Fosfenismul și cui îi este benefică această terapie bazată pe un anumit tip de lumină care are efecte uluitoare asupra unor stări periculoase precum depresia, anxietatea, stresul și insomnia. Iată cum funcționează ea și cine nu poate...

Scris de: Dana Lascu       03 feb 2022, 22:53

Dr Mircea Dediu, Șeful Secției Oncologie Medicală, Centrul Oncologic SANADOR, vine la Interviurile DC News și DC Medical chiar de Ziua Mondială a Cancerului pentru a ne explica ce traseu trebuie să parcurgă și ce trebuie să facă pas cu pas un pacient suspectat că are o afecțiune oncologică. 

Scris de: Dana Lascu       03 feb 2022, 21:10

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel