Boli pulmonare, dispozitivul de la încheietura mâinii care monitorizează afecțiunile

Florina Pop |
Data publicării:
Plămâni
Plămâni

Pașii măsurați printr-un dispozitiv purtat pe mână pot fi folosiți pentru a determina starea de sănătate a pacienților, susține un studiu recent.

Boli pulmonare, dispozitivul. Cercetătorii de la Intermountain Healthcare din Salt Lake City, SUA, au descoperit că pașii măsurați printr-un dispozitiv urmăritor purtat la încheietura mâinii pot fi folosiți pentru a estima capacitatea de exercițiu și pentru a determina starea de sănătate a pacienților, în loc de mersul standardizat de șase minute, un test standardizat.

Datele pot fi utilizate în îngrijiri clinice la intervale mai mari pentru a monitoriza eficient progresul pacientului și gestionarea bolii. Cercetătorii spun că rezultatele sunt un alt exemplu în modul în care dispozitivele de purtare și monitorizare pot fi utilizate în îngrijirea pacienților: "Pentru pacienți, acest lucru înseamnă că putem urmări progresul lor mai frecvent într-o manieră care este mai puțin costisitoare și mai convenabilă decât testarea standardizată curentă".

Boli pulmonare, dispozitivul. Mai bun decât testul standardizat

Distanța de șase minute de mers (6WMD) este un standard obiectiv important utilizat pentru evaluarea capacității de exercițiu. Pacienții se plimbă timp de șase minute și, în funcție de câți metri acoperă în acest timp, medicii pot prezice rezultatele și mortalitatea pentru pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și boli cardiovasculare.
"În mod normal, testul 6WMD se face la fiecare câteva luni sau o dată pe an. Acum, s-ar putea să putem măsura pacienții în mod regulat și să știm dacă trebuie să intervenim dacă se estimează 6WMD cu numărul de trepte", a declarat Denitza Blagev, autorul principal al studiului și medic de îngrijire pulmonară și critică la Intermountain Healthcare, potrivit sciencedaily.

La studiul de 12 săptămâni, randomizat, încrucișat, au participat 52 de pacienți cu adulții care au istoric de probleme respiratorii în perioadele cu o poluare crescută a aerului. Testul a constat în monitorizarea acestora în cele 3 luni cu ajutorul unui dispozitiv plasat la încheietura mâinii și prin completarea unor chestionare cu simptomele respiratorii.

Autorii studiului susțin că în loc să se facă o măsurare la câteva luni, cu ajutorul dispozitivului s-ar face măsurători săptămânale și să existe informații la progresia bolii la intervale mai frecvente. Asta ar îmbunătăți semnificativ confortul pacienților.

Rezultatele studiului au fost prezentate la reuniunile Congresului Internațional al Societății Respiratorii Europene la Madrid, Spania, pe 29 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel