Boli Infecțioase
Pagina 41

Rujeola înregistrează o creștere alarmantă în județul Suceava. Numărul cazurilor aproape s-a dublat de la o lună la alta, de la începutul anului.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun 2019, 09:50

Infecția cu listeria din Marea Brianie a mai ucis două persoane, din cele nouă infectate. Numărul deceselor a ajuns, astfel, la cinci.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun 2019, 08:00

Imunizarea nou-născuților împotriva unor boli grave s-ar putea face prin administrarea dozei la mamă, în timpul sarcinii. Cercetătorii analizează acum modul în care anticorpii sunt transferați de la mamă la copil prin placentă.

Scris de: Angela Sabău       13 iun 2019, 22:47

Primul caz de Ebola în Uganda a fost confirmat de Ministerul Sănătății din țara amintită și de Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun 2019, 15:46

Cercetătorii au reușit pentru prima dată să învingă o infecție cronică cu Hepatită B pe cobai, în laborator. Echipa a publicat rezultatele terapiei cu celule T în The Journal of Clinical Investigation, notând că aceasta poate fi un tratament permanent și că începe...

Scris de: Dana Lascu       12 iun 2019, 14:03

Pentru că e o „spaimă” de sezon, dr Mihai Craiu explică, pe pagina Spitalului Virtual pentru Copii, situațiile în care antibioticele sunt recomandate pentru tratarea mușcăturilor de căpușă.

Scris de: Dana Lascu       11 iun 2019, 13:17

Peste 1 milion de oameni fac zilnic cu o infecție cu transmitere sexuală - avertizează un nou raport al OMS - cu rate în creștere de super-gonoree care sfidează orice tratament. Raportul, publicat ieri, se bazează pe date globale din 2016 despre persoanele cu vârsta cuprinsă...

Scris de: Dana Lascu       07 iun 2019, 16:21

Medicamente antidepresive din clasa inhibitori funcționali ai acidului sfingomielinazei, incluzând desipramina, amitriptilina și nortriptilina, ar putea fi folosite în cazul infecțiilor bacteriene intracelulare în locul antibioticelor. Cercetătorii au dovedit eficacitatea lor...

Scris de: Dana Lascu       03 iun 2019, 12:27

Două cazuri de miningită sunt suspectate. Un copil a murit, iar altul este internat la un spital din Timișoara.

Scris de: Adisa Codruț       31 mai 2019, 17:48

Bolile autoimune sunt acelea care păcălesc sistemul imunitar, activându-l fără să fie nevoie. O serie de cercetări au dus la descoperirea unui inhibitor, care ar putea bloca enzima care declanșează sistemul imunitar în mod greșit.

Scris de: Angela Sabău       29 mai 2019, 16:28

O cercetare nouă arată că virușii interacționează cu proteinele din fluidele biologice ale gazdei, ceea ce are ca rezultat un strat de proteine pe suprafața virusului. Acest strat de proteine face virusul mai infecțios și facilitează formarea plăcilor caracteristice bolilor neurodegenerative,...

Scris de: Angela Sabău       28 mai 2019, 18:16

Sistemul imunitar are nevoie de oxigen pentru a funcționa, totuși, un țesut infectat are o concentrație mai mică de oxigen. Această ciudățenie a fost analizată de cercetători pentru a descoperi noi posibile metode de tratament împotriva infecțiilor.

Scris de: Angela Sabău       26 mai 2019, 14:42

Infecțiile fungice rezistente la medicamente ar putea fi tratate printr-o nouă abordare. Cercetătorii au descoperit o modalitate de a „înfometa” ciuperca, ceea ce o va slăbi, astfel că sistemul imunitar o poate elimina.

Scris de: Angela Sabău       25 mai 2019, 14:45

Săptămâna trecută, luni, 9 elevi din clasa a III-a de la Școala Generală Bădeuți au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuți cu simptomatologie digestivă ușoară și suspiciune inițială de toxiinfecție alimentară. Suspect era laptele din programul „laptele și cornul”, dar DSP Suceava...

Scris de: Dana Lascu       21 mai 2019, 22:37

Când vine vorba de rujeolă, țările dezvoltate se gândesc la viitor. Un nou studiu arată că politicile actuale de vaccinare ar putea să nu fie suficiente pentru a împiedica reapariția bolii sau pentru eradicarea ei. Mai mult, lucrarea, publicată vineri în BMC Medicine,...

Scris de: Dana Lascu       19 mai 2019, 16:01

Celulele T în acțiune, acesta ar putea fi titlul „filmulului” pe care oamenii de știință l-a realizat. De fapt, este vorba despre primele imagini captate cu celulele - soldați ale organismului uman responsabile cu distrugerea bacteriilor sau virusurilor care ne fac rău.

Scris de: Angela Sabău       18 mai 2019, 21:04

O proteină a virusului gripal are un neașteptat punct vulnerabil. Acesta, exploatat de oamenii de știință, ar putea face ca imunizarea să nu mai fie necesară în fiecare an.

Scris de: Angela Sabău       17 mai 2019, 01:23

Suspiciune de meningită meningococică în cazul unei eleve de la un liceu din Pitești care a fost internată de urgență la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Scris de: Dana Lascu       15 mai 2019, 19:41

Un focar cu o boală de câine care poate fi transmisă la om a fost confirmat în statul american Iowa. Este vorba de bruceloza canină, o boală infecțioasă extrem de contagioasă la animale, care poate fi transmisă și la om, putând provoca artrită cronică și umflarea inimii, iar...

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019, 09:31

Nouă elevi din clasa a II-a de la școala din localitatea Bădeuți, județul Suceava, au fost internați, astăzi, la Spitalul Municipal din Rădăuți cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce ar fi băut laptele primit la școală prin programul guvernamental „Laptele și cornul”.

Scris de: Dana Lascu       13 mai 2019, 19:05

Prof dr Adrian Streinu-Cercel, reputat specialist infecționist, a explicat EXCLUSIV, la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, cât de mare este pericolul dat de administrarea fără rost a unui tip de antibiotice – chinolonele.

Scris de: Dana Lascu       10 mai 2019, 16:30

Ministerul Sănătății a anunțat că 5 dintre bebelușii născuți la Maternitatea Giulești (Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu) din Capitală au fost internați în ultima săptămână din aprilie la Spitalul Grigore Alexandrescu. Dintre ei, trei mai sunt internați, dar la...

Scris de: Dana Lascu       10 mai 2019, 15:51

Hepatita A a înregistrat creșteri alarmante în rândul americanilor. Autoritățile din sănătate încearcă să descopere care este cauza și cum pot preveni trasmiterea bolii.

Scris de: Angela Sabău       10 mai 2019, 14:22

Infecțiile rezistente la antibiotice ar putea fi vindecat cu viruși. Nu este  glumă macabră, este soluția găsită de cercetători, care au modificat genetic așa-numiții „fagi”, care se hrănesc cu bacteriile rezistente la antibiotice.

Scris de: Angela Sabău       09 mai 2019, 15:36

Deși ratele de vindecare înregistrate, în România, de tratamentul inovativ care vindecă hepatita C sunt uluitoare, virusul nu a dispărut. Cei care își fac tatuaje, piercing sau își injectează droguri sunt în continuare în pericol de a se infecta, a arătat  Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel,...

Scris de: Dana Lascu       08 mai 2019, 21:39

Crește numărul cazurilor de bebeluși infectați cu stafilococ auriu MRSA, care s-au născut la Maternitatea Giulești. Încă doi bebeluși au fost internați astăzi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Scris de: Dana Lascu       08 mai 2019, 21:04

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, reputat specialist infecționist, spune că în ultimul timp au apărut din ce în ce mai multe cazuri de infecție cu virusul hepatitic E în România. Virusul se găsește și în carnea de porc și poate trece la oameni! Ne putem feri de el și...

Scris de: Dana Lascu       07 mai 2019, 22:14

Noi cazuri de infectie cu stafilococ auriu (Staphylococcus aureus) la Maternitatea Giulești din Capitală. Infecția nosocomială a fost confirmată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, iar inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București sunt acum la maternitate. Doi...

Scris de: Dana Lascu       07 mai 2019, 17:35

Multe dintre lucrurile pe care le atingem zilnic ne pot îmbolnăvi. Pot fi chiar lucruri personale, dacă nu avem grijă să le curățăm bine. 

Scris de: Adisa Codruț       07 mai 2019, 15:23

După cazul din februarie-martie de la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, un nou spital se confruntă cu un număr mare de decese datorat infecțiilor nosocomiale date de Acinetobacter! 4 pacienți au murit la Spitalul Județean Drobeta-Turnu Severin, unul dintre ei fiind...

Scris de: Dana Lascu       06 mai 2019, 17:23

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel