Boli cardiovasculare: cum le previi, prin câteva schimbări simple ale stilului de viață

Angela Sabău |
Data publicării:
Inima
Inima

Este cunoscut faptul că stilul de viață este responsabil, în foarte multe cazuri, de atacurile de cord, în special la persoanele mai tinere. Iată câteva schimbări pe care le poți face pentru a evita un infarct.

Mișcarea fizică și dieta sănătoasă sunt deja cunoscute ca fiind cele mai importante elemente ale unui stil de viață sănătos. Dar specialiștii se întreabă dacă asta este suficient, sau dacă și factorii genetici au un rol.

Nu există nicio îndoială că un stil de viață sănătos poate reduce boli cardiovasculare și, de asemenea, reduce riscul de a dezvolta alte boli cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea, colesterolul ridicat și hiperglicemia. Exercițiul de rutină și o dietă adecvată joacă un rol vital în menținerea bolilor la distanță. Cu toate acestea, având în vedere numărul tot mai mare de tineri pacienți cardiaci, care sunt mai conștienți și informați, există mai multe lucruri decât ceea ce pare la îndemână.

Dr. Sudhir Pillai, consultant în cardiologie la spitalul P.D Hinduja, Mahim, Mumbai, explică faptul că o mare parte din populație este predispusă genetic la aceste complicații, ducând la boli cardiovasculare. „Această transmisie genetică a bolilor cardiovasculare este cel mai frecvent observată că se transmite în principal prin partea tatălui, mai degrabă decât a mamei”, spune el.

În plus, el subliniază că această transmitere genetică are un impact asupra generației tinere cu aproximativ 5-10 ani înainte ca aceasta să le afecteze părinții din generația anterioară. Când se instalează tiparul genetic, nu se pot face prea multe pentru a preveni complet bolile cardiovasculare, dar factorii de risc pot fi atenuați.

Factorii de stres mental joacă un rol?

Bolile cardiovasculare au fost adesea legate de stres și anxietate.

Studiile au sugerat că nivelurile ridicate de cortizol cauzate de stresul pe termen lung pot face o persoană mai predispusă la creșterea nivelului de colesterol din sânge, trigliceride, zahăr din sânge și să crească riscul de hipertensiune. Aceștia sunt factori de risc obișnuiți pentru bolile de inimă, conform experților.
Dr. Vanita Arora, consultant senior, electrofiziolog cardiac și cardiolog intervențional, spitalele Apollo, New Delhi: „Tinerii au mult stres - stres de performanță, stres asociat urbanizării, stil de viață - care deseori conduc la fumat, băut, obiceiuri alimentare și modele nesănătoase. Acest lucru la rândul său provoacă stres pe inimă, conducând fie la infarct, stop cardiac sau aritmie. "

Măsuri preventive

„Prevenirea este mai bună decât vindecarea”, spune. Dr. Arora.

"Cel mai important lucru este să efectuați un control cardiac. În cazul în care o persoană are un istoric familial puternic de afecțiuni cardiace, atunci ar trebui să vizitați un cardiolog sau un electrofiziolog cardiac, dacă este necesar."

Dr. Pillai, pe de altă parte, recomandă „schimbarea stilului de viață sedentar, reducerea consumului excesiv de zahăr, monitorizarea lipidelor, controlul consumului de grăsimi și oprirea fumatului și a băutului, ceea ce crește șansele bolilor cardiovasculare”, potrivit timesofindia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel