Medicii susțin că există o boală mult mai dureroasă și mai frecventă decât cancerul. Această afecțiune, denumită boală autoimună, este caracterizată de atacul greșit al sistemului imunitar asupra celulelor sănătoase ale corpului, provocând daune. Cu peste 100 de tipuri cunoscute de boli autoimune, acestea afectează în mod alarmant aproximativ una din 12 persoane și una din nouă femei.
Care sunt considerate cele mai letale boli
La nivel global, unele dintre cele mai letale boli și afecțiuni includ boala coronariană, accidentul vascular cerebral și cancerul, de exemplu. O altă boală extrem de răspândită face ravagii.
Bolile autoimune, frecvente și dureroase
Boli autoimune, mutații genetice - FOTO: Freepik@creativeart
Dr. Eric Berg din SUA, a avertizat asupra pericolelor bolilor autoimune. Există mai mult de 100 de tipuri cunoscute de boli autoimune. Acestea apar atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit celulele normale și sănătoase din corp, provocând daune.
Bolile autoimune comune includ lupusul, artrita reumatoidă, boala Crohn și colita ulcerativă.
Potrivit lui Dr. Berg, bolile autoimune sunt o "epidemie nebună" care afectează aproximativ una din 12 persoane și una din nouă femei.
"Este mult mai comună decât bolile de inimă. Cancerul afectează una din 14 persoane. Deci, din anii '50 și '60, am avut o creștere de trei ori a bolilor autoimune", a spus dr. Berg, potrivit Express.
Vezi și: Cele 6 obiceiuri zilnice care afectează creierul. Îl atrofiază și îl distrug
Bolile autoimune, cauze
Dr. Berg a explicat care sunt cele mai frecvente cauze ale bolilor autoimune. A explicat mai multe despre cauzele bolilor autoimune. Sindromul intestinului cu scurgeri este o afecțiune intestinală în care slăbirea pereților intestinali permite bacteriilor și toxinelor să intre în fluxul sanguin.
Cu toate acestea, este o caracteristică recunoscută a mai multor boli inflamatorii și autoimune care afectează sistemul digestiv, care include boala inflamatorie intestinală și boala celiacă. Dr. Berg a enumerat alte cauze ale bolilor autoimune ca fiind:
- Deficit de vitamina D
- Uleiuri de semințe și alimente ultra-procesate
- Anumite medicamente
- Stresul.
Cum să îți reduci riscul de boli autoimune
Consumul produselor neprocesate poate reduce riscul de a dezvolta boli autoimune.
"Începeți să mâncați lucruri cu adevărat curate, produse din carne hrănite cu iarbă. O să recomandăm foarte mult să urmați dieta ketogenică cu proteine animale de înaltă calitate, precum și o cantitate bună de grăsime", a mai spus medicul.
A sfătuit să mănânci multe legume gătite și o cantitate "moderată" de legume fermentate, cum ar fi varza murată, pentru a menține microbiomul intestinal sănătos. În plus, vitamina D este esențială pentru menținerea sănătății.
NHS recomandă 10 micrograme de vitamina D pe zi sub formă de supliment.
Vezi și: Semnele care arată că ești nefericită. Ce se ascunde, de fapt, în spatele fiecărui gest
Bolile autoimune, simptome
Simptomele bolii autoimune vor depinde de ce parte a corpului este afectată. Bolile autoimune pot provoca o varietate de simptome, inclusiv durere, oboseală , erupții cutanate, greață, dureri de cap, amețeli și altele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.