Boala gravă pe care ai putea să o ai dacă te mănâncă pielea, simți furnicături în mâini și picioare. Este considerată un ucigaș tăcut

Monika Baciu |
Data publicării:
diabet - FOTO: Freepik
diabet - FOTO: Freepik

Boala gravă pe care ai putea să o ai dacă te mănâncă pielea, simți furnicături în mâini și picioare. Sunt semne care la prima vedere par inofensive, dar, de fapt, sunt simptomele unui ucigaș tăcut.

Dacă te mănâncă pielea sau simți furnicături în mâini și în picioare s-ar putea să ai o boală gravă. Un medic a dezvăluit trei semne de avertizare ale unui "ucigaș tăcut" pe care mulți ar putea să le considere complet inofensive.

Dar este adesea cunoscut ca un "ucigaș tăcut" pentru că simptomele sale nu vă fac neapărat să vă simțiți rău, ceea ce face mult mai dificil pentru profesioniștii medicali să îl detecteze imediat. Dr. Avinash Hari Narayanan, un expert de top în teste de sânge și șeful clinic al Laboratorului Medical din Londra, a explicat cum problemele zilnice ale pielii, cum ar fi tăieturile sau mâncărimea, ar putea fi de fapt semne de avertizare pentru această afecțiune.

"Probabil că mâncărimea pielii dvs. se datorează uscăciunii, senzația aceea de furnicătură se datorează faptului că ați stat într-o poziție ciudată și tăietura care refuză să se vindece se datorează faptului că a fost acoperită cu un plasture prea mult timp”, a spus dr. Avinash Hari Narayanan

Dar el a avertizat și că "aceasta nu va fi întotdeauna situația". Există, de fapt, semne mai puțin cunoscute ale acestei afecțiuni legate de nivelul zahărului din sânge, de care toată lumea ar trebui să fie conștientă, a spus dr. Narayanan pentru Mirror.

Vezi și: Culoarea părului care te îmbătrânește. Cele mai frecvente greșeli care duc la un aspect lipsit de strălucire

Piele uscată și mâncărime

Nivelele cronice ridicate ale zahărului din sânge afectează circulația sângelui datorită deteriorării pereților vaselor de sânge mici, ceea ce împiedică circulația.

"O circulație proastă poate cauza uscăciunea pielii și mâncărimea pielii, iar diabetul ar putea fi foarte bine cauza”, a mai spus medicul.

În plus, dr. Narayanan a recomandat să fiți atenți la senzațiile anormale, cum ar fi o mâncărime greu de localizat și care nu trece, deoarece aceasta poate fi legată de deteriorarea nervilor din cauza diabetului cronic.

Măsurare glicemie - FOTO: Freepik@goffkein

Furnicături în extremități

În timp, circulația anormală a sângelui și modificările în modul în care celulele dvs. își primesc oxigenul și nutrienții pot declanșa deteriorarea nervilor.

"Acest lucru blochează creierul să trimită și să primească semnale către și dinspre diferite părți ale corpului, cauzând amorțeală sau senzația de furnicături. Diagnosticul precoce al acestui probleme este "vital", pentru că odată ce nervii au fost deteriorați, ei nu se pot repara singuri”, a avertizat dr. Narayanan.

Vezi și: Un cardiolog spulberă mitul că îți crește tensiunea de la cafea: Dacă vă place cafeaua, să o beți!

Tăieturi care nu se vindecă

Vasele de sânge deteriorate pot duce și la vindecarea lentă a rănilor și la un risc mai mare de infecție. În timp ce tăieturile care nu se vindecă sunt neplăcute, medicul a avertizat că ulcerele de picior sunt "cele mai preocupante".

"Ulcerele nevindecate sunt principala cauză a amputărilor legate de diabet", a mai avertizat medicul.

Conform Diabetului UK, ulcerul diabetic de picior precede mai mult de 80% din amputări. În timp ce aceste probleme sunt doar trei dintre simptomele mai puțin cunoscute ale diabetului, există multe alte semne ascunse.

Din fericire, un simplu test de sânge diagnostic, fie cu medicul de familie, fie sub formă de test de înțepătură a degetului luat acasă, ar putea dezvălui afecțiunea înainte ca orice simptome să se dezvolte, a spus dr. Narayanan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel