Boala de reflux gastroesofagian. Dr Vasi Rădulescu: netratată, poate duce la complicații grave

Dana Lascu |
Data publicării:
cele doua tipuri de cancer digestiv pe care le faci din cauza alimentelor Foto: Pixabay
cele doua tipuri de cancer digestiv pe care le faci din cauza alimentelor Foto: Pixabay

Cunoscul medic și scriitor dr Vasi Rădulescu epxlică ce este boala de reflux gastroesofagian, ce o declanșează și care sunt simptomele ei. 

„Refluxul acid se întâmplă atunci când conținutul din stomac se deplasează în sus spre esofag. Se mai numește regurgitație acidă sau reflux gastroesofagian”, scrie dr Vasi Rădulescu.

„Dacă aveți simptome de reflux acid mai mult de două ori pe săptămână, este posibil să aveți o afecțiune cunoscută sub numele de boală de reflux gastroesofagian. Dacă nu este tratată, uneori poate provoca complicații grave”, atrage el atenția.

Simptome

„Refluxul acid poate provoca o senzație de arsură inconfortabilă în piept, care poate iradia spre gât. Acest sentiment este adesea cunoscut sub numele de arsuri la stomac.

Dacă aveți reflux acid, s-ar putea să dezvoltați un gust acru sau amar în partea din spate a gurii. De asemenea, vă poate determina să regurgitați alimente sau lichide din stomac în gură.

În unele cazuri, boala de reflux gastroesofagian poate provoca dificultăți la înghițire. Uneori poate duce la probleme de respirație, cum ar fi tuse cronică sau astm.

Cauzele refluxului gastro-esofagian

Sfincterul esofagian inferior este o bandă circulară de mușchi la capătul esofagului. Când funcționează corect, se relaxează și se deschide când înghiți. Apoi se strânge și se închide din nou după aceea.

Refluxul acid se întâmplă atunci când sfincterul esofagian inferior nu se strânge sau nu se închide corect. Acest lucru permite sucurilor digestive și altor conținuturi din stomac să se ridice în esofag”, mai arată medicul. 

Cum se tratează boala de reflux gastroesofagian, aflați AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel