Boala Alzheimer: Terapia cu unde electromagnetice, rezultate promițătoare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Boala Alzheimer Foto: newatlas.com
Boala Alzheimer Foto: newatlas.com

Doi cercetători au dezvoltat un dispozitiv ce emite unde electromagnetice, capabile să distrugă proteinele toxice din creierul bolnavilor de Alzheimer. Procesul de pierdere a memoriei a fost inversat.

Undele electromagnetice au fost utilizate într-un nou efort de a controla și trata boala Alzheimer. Cu ajutorul acestora, cercetătorii au obținut rezultate promițătoare în inversarea procesului de pierdere a memoriei.

Studiul a implicat doar opt pacienți pe o perioadă de două luni, dar cercetătorii au văzut „performanțe cognitive îmbunătățite” la șapte dintre participanți.

În acest caz, voluntarii - care au toți boala Alzheimer ușoară până la moderată - au fost dotați cu ceea ce se numește capacul MemorEM, care utilizează emițători dezvoltați special pentru a crea un flux personalizat de unde electromagnetice prin craniu. Tratamentele se aplică de două ori pe zi, timp de o oră și pot fi administrate cu ușurință acasă.

Dispozitivul MemorEM este dezvoltat de o companie și ar trebui subliniat că doi dintre autorii din spatele noului studiu au fondat compania - deci există un anumit interes comercial aici.

Rezultatele, promițătoare pentru noi investigații 

Totuși, rezultatele cercetării nu pot fi ignorate. Cercetările au produs o lucrare revizuită, publicată și arată câteva rezultate care sunt cu siguranță demne de investigații viitoare.

Poate cel mai bun indiciu potrivit căruia cele două luni de tratament au avut un efect clinic important asupra pacienților cu boala Alzhimer în acest studiu este că niciunul dintre pacienți nu a dorit să returneze dispozitivul de cap la Universitatea din Florida de Sud / Institutul Byrd Alzheimer după ce studiu a fost finalizat ", spune biologul Gary Arendash.

Potrivit lui Arendash, un pacient chiar a spus: „M-am întors”.

Studiul se bazează pe cercetările anterioare ale aceleiași echipe care s-au concentrat pe șoareci, care au arătat că acest tratament electromagnetic transcranial (TEMT) a fost capabil să protejeze împotriva pierderii de memorie și chiar să inverseze procesul la rozătoare.

Pe baza dovezilor de până acum, TEMT se pare că poate rupe proteinele toxice beta-amiloid și tau care au fost legate în mare măsură cu Alzheimer - undele sunt aparent capabile să destabilizeze legăturile slabe de hidrogen care le țin împreună.

În mod esențial, aceste proteine înfundă creierul, consideră oamenii de știință, sufocând și distrugând neuronii pe care ne bazăm pentru a ne menține amintirile, a transforma gândurile în vorbire și a lucra.

Un studiu mai amplu, până la finele anului

Folosind un set acceptat în mod obișnuit de teste concepute pentru măsurarea demenței, s-a constatat că impactul undelor electromagnetice este „mare și important din punct de vedere clinic”. Această scară pornește de la o medie de cinci puncte pentru o persoană fără boala Alzheimer, la o medie de 31 pentru cei cu Alzheimer, iar studiul a notat o schimbare medie de peste patru puncte din șapte din cei opt voluntari.

Acea schimbare a celor patru puncte se potrivește cu tipul de declin cognitiv pe care s-ar putea să apară la pacieneții cu boala Alzheimer peste un an - deci a fost ca și când un an al impactului Alzheimerului asupra gândirii cognitive ar fi fost redus în doar două luni.

Avantajul acestui tip de tratament este că poate viza direct și eficient proteinele otrăvitoare. Este ceva cu care se luptă medicamentele actuale, care sunt oprite în parte datorită barierei sânge-creier concepute pentru a ne feri creierul de corpurile străine.

Mai mult, studiul a arătat că cei opt subiecți nu au arătat efecte secundare sau semne de deteriorare a creierului cauzate de tratamentul TEMT.

Abordări similare sunt încercate și de alte companii, care aplică tehnici de stimulare magnetică transcranială printr-un capac. 

Următoarea etapă este un studiu mai mare care implică mai mulți voluntari cu boala Alzheimer, iar compania are planuri pentru un studiu clinic care implică 150 de participanți la sfârșitul acestui an. Dacă acest proces arată că tratamentul este sigur și eficient, ar putea urma aprobarea de reglementare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel