Boala Alzheimer, abilitatea de-a prognoza demența

Boala Alzheimer ar putea fi reversibilă
Boala Alzheimer ar putea fi reversibilă

Noile descoperiri axate pe abilitatea de a prognoza demența ce se va dezvolta în timp ar putea fi începutul unei noi abordări a bolii Alzheimer, susțin oamenii de știință care se gândesc deja la o nouă formă de medicină personalizată pentru bolile neurodegenerative.

Un nou studiu realizat de UT Southwestern arată că proteinele TAU toxice toxice care se lipesc împreună și răspândesc degenerarea în creierul pacienților cu demență au forme diferite. Aceste informații ar putea ajuta la diagnosticarea - și poate într-o zi - tratarea - neurodegenerării în primele sale stadii. Constatarea vine de la o echipă de oameni de știință care activează într-o rețea nou creată de colaboratori internaționali axați pe îmbunătățirea tratamentului tulburărilor neurodegenerative.

,,Înțelegerea noastră extinsă a structurii de proteine TAU aduce schimbări în modul în care ne gândim la detectarea și tratarea bolii Alzheimer și a demențelor conexe. Următorul pas este de a traduce aceste cunoștințe în simple teste clinice pe care medicii le vor folosi pentru a diagnostica și în cele din urmă opri procesul de neurodegenerare la primele sale etape”, a spus dr. Marc Diamond, directorul Centrului pentru Alzheimer și bolile neurodegenerative al UT Southwesterns.

Laboratorul dr. Diamond a stabilit deja într-un studiu din 2016 că structura ansamblurilor TAU mai mari determină ce tip de demență se va produce - care regiuni ale creierului vor fi afectate și cât de repede se va răspândi boala. Dar nu se știa ce a specificat aceste structuri mai mari. Noua cercetare dezvăluie modul în care o singură moleculă TAU care schimbă forma la începutul procesului bolii conține informația care determină configurația ansamblurilor toxice mai mari. Caracterizarea conformării moleculelor unice TAU ar putea prezice ce boală incipientă se produce - Alzheimer sau alte tipuri de demență.

Oamenii de știință au făcut aceste descoperiri prin extragerea proteinei TAU din celulele cultivate ale creierului uman, izolându-le ca molecule singulare și determinând ce tipuri de ansambluri patologice le-ar produce ulterior celulelor și șoarecilor. Ei au constatat că, spre deosebire de ideile anterioare, o singură moleculă TAU are mai multe structuri stabile, fiecare determinând tipul de ansamblu patologic pe care îl va forma ulterior.

Echipa dr. Diamond încearcă să traducă aceste constatări în teste clinice care examinează sângele pacientului sau lichidul spinal pentru a detecta primele semne biologice ale proteinei anormale înainte ca simptomele pierderii memoriei și declinului cognitiv să devină vizibile.

,,Un test de diagnostic va fi deosebit de important odata ce tratamente eficiente sunt stabilite pentru a trata diferite forme de demență. Probabil că este prea târziu odată ce efectele neurodegenerării sunt evidente", a spus dr. Diamond, potrivit Medicalxpress.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel