Boala Alzheimer: 5 cauze ascunse care o declanșează

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Alzheimerul poate fi o boală extrem de debilitantă. Zeci de ani de cercetare au arătat că o acumulare de proteine ​​toxice în creier (beta amiloid și tau) poate duce la Alzheimer. Ceva care a fost mai puțin clar - factorii care determină acumularea acestor proteine. Cu toate acestea, studii recente au început să explice procesul, dezvăluind noi posibile cauze ale Alzheimer-ului.

1. Medicație anti-anxietate

O clasă de medicamente cunoscute sub numele de benzodiazepine este frecvent utilizată pentru a trata tulburări precum anxietatea și insomnia. Tot mai multe riscuri pentru sănătate și efecte secundare ale administrării acestor medicamente continuă să fie dezvăluite. Un studiu publicat în British Medical Journal a urmărit 1.796 de canadieni cu boala Alzheimer și 7.184 de controale medicale pentru o perioadă de șase ani. Ei au descoperit că administrarea acestor medicamente mai mult de trei luni a fost asociată cu o creștere de până la 51% a bolii Alzheimer.

2. Trauma capului

Se estimează că 300.000 de americani suferă o contuzie cerebrală în fiecare an. Există multe complicații care pot proveni dintr-o leziune a capului, iar riscul crescut de Alzheimer este acum cunoscut drept una dintre ele. În timp ce unii se vindecă complet, alții pot întâmpina probleme legate de inflamația țesutului cerebral deteriorat. Dacă inflamația devine cronică, celulele din creier sunt mai puțin susceptibile de a elimina beta amiloid din creier. Acumularea acestei proteine ​​în creier este o cauză cunoscută a bolii Alzheimer.

3. Privarea de somn

Încercarea de a jongla cu școala, munca, activitățile extracurriculare, prietenii, membrii familiei și alte hobby-uri și responsabilități determină privarea de somn. Acest obicei te poate face somnolent și mai puțin concentrat, dar poate accelera și dezvoltarea bolii Alzheimer. Un studiu publicat în revista Neurobiology of Aging a arătat că problemele de somn sunt frecvente la persoanele cu boala Alzheimer. Privarea cronică de somn stresează organismul și creierul și poate duce la probleme grave de sănătate.

4. Singurătatea

Un studiu publicat în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie a găsit legături între singurătate și dezvoltarea demenței. În studiul de trei ani, cercetătorii au descoperit că adulții care se simt singuri au șanse de 1,63 ori mai mari de a dezvolta demență. 

5. Diabetul de tip 3

Neurologul Suzanne de la Monte, Universitatea Brown, USA, consideră că Alzheimer este o boală metabolică, ce afectează creierul. Ea se referă la Alzheimer drept „diabetul de tip 3”. Cercetările ei au făcut-o să creadă că celulele creierului dezvoltă rezistență la insulină, la fel ca alte celule din corp. „Orice organ poate fi afectat de rezistența la insulină”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel