Boabele de muștar sunt unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, cu peste 5000 de ani de utilizare și cultivare. Există aproximativ 40 de specii diferite de plante de muștar, dar trei sunt cele mai frecvente pentru uz culinar: semințele de muștar negru, maro și alb sunt utilizate în mod obișnuit în rețete și pentru a face muștar.
Boabele, frunzele și florile plantei de muștar sunt comestibile. Este o plantă care aparține aceluiași gen ca varza și napii. Planta Brassica nigra produce semințe de muștar negru. Semințele de muștar negru, care sunt native din Africa de Nord, părți din Europa și Asia, sunt încă extrem de populare în Orientul Mijlociu și Asia Mică, de unde provin.
Plantele de muștar apar într-o gamă largă de soiuri, toate fiind bogate în nutrienți. Frunzele lor sunt bogate în calciu, cupru, precum și vitaminele C, A și K, în timp ce boabele lor sunt bogate în fibre, seleniu, magneziu și mangan. Frunzele de muștar sunt potrivite în salate, supe și tocane, deoarece pot fi consumate crude sau gătite. Ele pot fi gătite în același mod ca spanacul, dar aroma lor este mai dură și mai asemănătoare ridichei.
Semințele de muștar pot fi înmuiate și folosite pentru a face o pastă de muștar, cufundate în lapte cald, încorporate în sosuri pentru salate.
Boabele de muștar, beneficii pentru sănătate
Muștarul oferă mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece conține antioxidanți și alți compuși benefici ai plantelor care vă pot proteja corpul de diverse boli. Se crede că boabele de muștar au făcut parte din medicina tradițională de secole, potrivit The Health Site.
Boabele de muștar oferă protecție împotriva cancerului
Cancerul este o afecțiune în care unele celule din organism cresc anormal și se răspândesc în alte părți ale corpului. Un studiu publicat în Carcinogeneza a constatat că anumiți compuși din în muștar pot ajuta la uciderea celulelor canceroase sau de a preveni răspândirea lor. Cu toate acestea, încă mai sunt necesare studii pe marginea acestui aspect.
Vezi și: Laptele matern, contaminat cu microplastic. Medic: Face expunerea umană inevitabilă
Boabele de muștar reduc simptomele psoriazisului
Psoriazisul este o afecțiune a pielii care provoacă pete roșii, mâncărime pe genunchi, coate, trunchi și scalp și nu numai. Acesta trece prin cicluri, care au o durată de câteva săptămâni sau luni, apoi se diminuează sau intră în remisie. Tratamentele și schimbarea obiceiurilor de viață pot ajuta la gestionarea simptomelor bolii.
Potrivit unui studiu publicat în The Journal of Dermatology, o dietă bogată în semințe de muștar poate ajuta la reducerea inflamației și la promovarea vindecării leziunilor legate de psoriazis.
Boabele de muștar protejează împotriva dermatitei
Dermatita este un termen larg care se referă la iritarea pielii. Are o varietate de cauze și simptome, dar cele mai frecvente sunt mâncărimea, pielea uscată sau o erupție cutanată. Aceasta ar putea provoca, de asemenea, blistere, cruste, sau exfolierea pielii. Un studiu publicat în Journal of Southern Medical University a constatat că boabele de muștar pot accelera vindecarea și pot diminua simptomele dermatitei de contact.
Vezi și: 7 alimente care aduc fericirea. Cum îți influențează starea de spirit
Boabele de muștar ajută la infecții
Antioxidanții pot ajuta în tratamentul bolilor infecțioase într-o varietate de moduri. Antioxidanții ajută la dezvoltarea sau menținerea celulelor imune sănătoase care luptă împotriva infecțiilor. Antioxidanții protejează, de asemenea, celulele de deteriorarea cauzată de infecții. Antioxidanții din boabele de muștar pot proteja împotriva bacteriilor și ciupercilor, cum ar fi E. coli, B. subtilis și S. aureus. Cu toate acestea, mai multe investigații au constatat că nu există efecte protectoare.
Boabele de muștar, efecte secundare
Cu toate acestea, un consum de cantități semnificative de semințe de muștar poate provoca dureri abdominale, diaree, și inflamație intestinală. Semințele de muștar nefierte conțin, de asemenea, substanțe numite goitrogen.i Aceștia sunt compuși care pot interfera cu funcția normală a tiroidei, care este glanda responsabilă pentru reglarea metabolismului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.