Blugii și efectele nocive asupra sănătății. De ce trebuie purtați mai rar

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
blugii si efectele nocive asupra sanatatii. FOTO Freepik @ lookstudio
blugii si efectele nocive asupra sanatatii. FOTO Freepik @ lookstudio

Blugii mulați au fost la modă ani de zile și se regăsesc în toate dulapurile chiar și în 2022. Deși s-ar putea să te simți foarte bine în ei, este mai bine să optezi pentru ceva mai lejer cât mai repede. De fapt, purtarea blugilor skinny prea des și pentru o perioadă lungă de timp poate cauza mai multe probleme decât crezi.

Fiecare persoană are acea pereche de blugi de care nu se poate despărți și care merge cu orice articol vestimentar. Însă, purtarea lor în mod regulat ar putea afecta sănătatea în mai multe moduri surprinzătoare. Verifică lista de mai jos de probleme pe care s-ar putea să le ai și tu, fără să știi că sunt din cauza blugilor.

1. Blugii mulați pot provoca dureri de picioare

Oricât de la modă ar fi blugii tăi skinny, este mai bine să faci o pauză de la ei din când în când și să porți pantaloni mai largi. Dacă petreci prea mult timp purtând blugi strâmți, mai ales dacă te miști sau te ghemuiești pe parcursul zilei, poți răni mușchii și nervii picioarelor. Combinația dintre blugii mulați și curelele strânse poate provoca, de asemenea, amorțeală, durere și furnicături în partea din față a coapselor, o afecțiune cunoscută și sub numele de Sindromul pantalonilor mulați.

2. S-ar putea să-ți încetinească circulația sângelui

Blugii tăi favoriți pot fi ținuta ta preferată pentru orice ocazie, dar dacă ai experimentat vreodată senzația de picioare grele și obosite, este mai bine să optezi pentru pantaloni mai confortabili. Purtarea unor haine prea restrictive și strâmte în jurul taliei îți poate diminua circulația sângelui și face mai greu pentru venele tale să pompeze sângele înapoi spre inimă și alte organe.

3. Blugii strâmți îți pot înrăutăți arsurile la stomac

Probabil că ai observat că blugii tăi pot lăsa riduri adânci și sensibile în jurul taliei dacă îi porți prea mult timp. Îmbrăcămintea strâmtă care împinge în abdomen poate provoca, de fapt, refluxul acid, una dintre cele mai frecvente probleme intestinale de care suferă mulți oameni. Și chiar dacă ești perfect sănătos și nu ești familiarizat cu arsurile dureroase la stomac, ai totuși șanse să dezvolți reflux dacă porți haine strâmte în mod regulat pe o perioadă de 2 săptămâni.

4. S-ar putea să-ți afecteze postura

În timp ce purtarea blugilor strâmți te poate face să te simți aranjată, pe termen lung, te poate face de fapt să te apleci. Blugii skinny perturbă echilibrul sănătos dintre partea inferioară a spatelui și șolduri și, deoarece pot provoca o flexie excesivă a spatelui, pot crește stresul asupra discurilor vertebrale. 

Citește mai departe pe Spectacola

Medicament pentru diabet, asociat cu malformații congenitate la băieți

Medicamentul Metformin, utilizat pe scară largă pentru tratarea diabetului de tip 2, poate provoca defecte genitale la naștere (testicule nedeschise și probleme uretrale) copiii de sex masculin ai bărbaților care iau acest medicament, au descoperit cercetătorii, notează WebMD.

Astfel, administrarea acestui medicament a părut să afecteze spermatozoizii care se dezvoltă în timpul unei perioade critice înainte de conceperea unui copil de sex masculin. Copiii de sex feminin nu au fost afectați.

Studii anterioare au asociat diabetul cu probleme de fertilitate la bărbați, dar cel mai recent studiu este primul care arată că aceste probleme pot fi rezultatul tratamentului și nu al bolii în sine, potrivit cercetătorilor, ale căror concluzii au apărut, luna trecută, în revista Annals of Internal Medicine. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel