Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, pe rețelele sociale, că un blat bine crescut se obține prin adăugarea de amidon.
”#Știați că
Adăugarea de amidon în blatul de tort ajută la obținerea unui blat bine crescut? Amidonul întărește spuma formată prin baterea amestecului pentru blatul de tort, astfel încât să își păstreze forma în timpul coacerii”, notează profesorul citat.
Ce-ai zice de un tort de ciocolată delicios, care să nu-ți pună în pericol silueta? Cei mai sceptici vor spune că o astfel de rețetă nu există! Ei bine, îți prezentăm rețeta de tort fără gluten care îi înnebunește pe gurmanzi. Ingrediente: 1 avocado, 75 g de pudră de cacao fără zahăr, 100 g de ciocolată neagră 80%, 2 linguri de sirop de agave, 1 linguriță de extract de vanilie, 75 g de fulgi de ovăz, 2 ouă.
Avocado înlocuiește untul cu succes în această rețetă. Acest fruct conține o multitudine de vitamine și minerale esențiale pentru buna funcționare a organismului. Acest studiu atestă faptul că un avocado pe zi ar ajuta la reglarea profilului lipidic și la prevenirea riscului de boli de inimă. Ar ajuta chiar și la siluetă, datorită sentimentului de sațietate pe care avocado îl oferă, așa cum se arată în acest studiu publicat în 2019, în revista științifică Nutrients. REȚETA poate fi citită AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.