Biotina, vitamina responsabilă de sănătatea pielii, a părului și unghiilor. Alimentele în care se găsește

Monika Baciu |
Data publicării:
biotina - FOTO: Freepik@yuliyafurman
biotina - FOTO: Freepik@yuliyafurman

Biotina promovează o bună sănătate a pielii și ajută la reglarea colesterolului LDL (rău) și a zahărului din sânge. Biotina este, de asemenea, necesară pentru a produce keratină, o proteină care ajută ca unghiile și părul să fie puternice.

Biotina este una dintre vitaminele din complexul B. Acest grup de vitamine este responsabil pentru descompunerea grăsimilor și carbohidraților din alimentele pe care le consumați și transformarea lor în energie. Această energie oferă combustibil pentru multe dintre funcțiile necesare ale corpului tău. Biotina este, de asemenea, uneori numit B-7, vitamina H, sau coenzima R.

Biotina este o vitamină solubilă în apă. Asta înseamnă că nu este stocată în corpul dumneavoastră pentru mult timp. Nici corpul tău nu-l produce în mod natural. Cu toate acestea, bacteriile din intestin pot produce biotina. Aceste bacterii, numite și floră intestinală, au un impact asupra sănătății tale.

Deficitul de biotină, efecte secundare

Deficitul de biotină nu este la fel de comun ca alte deficiențe. Puțini oameni care adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată se vor confrunta cu deficitul de biotină. Acest lucru se datorează faptului că multe alimente comune conțin cantități mari de vitamină în mod natural.

Vezi și: Afecțiunile ginecologice, descoperite prin teste imagistice. Ce este ecografia pelvină. Dijmărescu: Endometrioza, boala care se diagnostichează din ce în ce mai mult

Totuşi, poate apărea o deficienţa de biotina. Dacă o face, aceste simptome se pot dezvolta:

- erupții cutanate roșii pe piele, în special pe față

- piele uscată sau solzoasă

- ochi uscați

- păr fragil

- căderea părului

- oboseală

- insomnie sau dificultăți de somn

- pierderea poftei de mâncare

- greață

- depresie

- senzație de arsură sau înțepătură în mâini și picioare

- dureri musculare

- modificări ale tractului intestinal (stomac deranjat frecvent)

- crăpături frecvente la colțul gurii

- convulsii

- dificultatea de a merge pe jos, notează Healthline.

Vezi și: Madaroza, afecțiunea care duce la pierderea părului. Are o particularitate. Poate fi semnul unui cancer

Deficitul de biotină, diagnostic

Simptomele deficitului de biotina pot fi confundate pentru multe alte tulburări sau probleme. Medicul dumneavoastră vă poate trata mai întâi simptomele ca și cum ar fi dintr-o altă cauză. Dacă simptomele nu dispar, medicul dumneavoastră poate lua în considerare alte probleme posibile.

Dacă medicul dumneavoastră suspectează că nu primiți suficient B-7, un test de sânge poate măsura nivelul din sânge. Medicul dumneavoastră poate comanda teste suplimentare de sânge și de laborator pentru a verifica alte niveluri.

Uneori, un nivel scăzut de vitamina B-7 sunt rezultatul unei tulburări sau afecțiuni medicale.

Deficitul de biotină, cauze

Un deficit de biotină este destul de rar. Medicii de obicei analizează una din cele șase cauze posibile care duc la un deficit de biotină. Acestea include:

Medicamente

Anumite medicamente pot împiedica organismul dumneavoastră să absoarbă vitaminele în mod corect. Aceste medicamente includ antibiotice și nu numai. În plus, antibioticele distrug bacteriile bune din intestin care pot produce în mod natural biotină.

Vezi și: Patru semne că trebuie să renunți la cafea pentru un timp

Hrănirea intravenoasă

Persoanele care din cauza anumitor afecțiuni medicale sunt hrănite intravenos, pot dezvolta un deficit de B-7. Suplimentele pot fi necesare până când aceștia vor putea să consume alimente solide.

Probleme intestinale

Unele afecțiuni intestinale cronice pot împiedica organismul dumneavoastră de la absorbția nutrienților din alimente. Aceste condiții includ boala Crohn și colita.

Dieta pe termen lung

Consumul strict vă poate împiedica să obțineți o mare varietate de vitamine și minerale din alimentele pe care le mâncați. O dietă echilibrată este vitală pentru sănătate.

Deficit de biotinidază

Această tulburare ereditară este foarte rară. Acesta împiedică organismul să reutilizeze biotina. De obicei, organismul uman poate reutiliza B-7 de câteva ori înainte de a fi eliminat în deșeuri. Persoanele cu această tulburare nu pot recicla vitamina. Această tulburare este adesea diagnosticată foarte devreme în viață din cauza simptomelor severe. Aceste simptome apar adesea în primele luni de la naștere.

Tulburări genetice

Există unele alte tulburări genetice care pot duce, de asemenea, la deficit de biotina, inclusiv deficit de holocarboxilazei sintaza, deficit de transport biotina, și fenilcetonurie. Deficitul de sintetază holocarboxilazei și deficiența de transport a biotinei sunt ambele extrem de rare. Fenilcetonuria este mai frecventă. Sugarii sunt testați la naștere pentru această afecțiune, deoarece este asociată cu probleme neurologice severe dacă nu este recunoscută și tratată precoce.

Vezi și: Ce este Flurona, care sunt simptomele și cum îți dai seama că o ai: Ar putea fi catastrofal pentru imunitatea ta! Nu este surprinzător

Deficitul de biotină, tratament

Tratamentul pentru un deficit de biotina se încadrează de obicei în două categorii principale. Acestea sunt alimente și suplimente.

Alimente care conțin biotină

Cerințele zilnice pentru biotină nu sunt greu accesibile. Un adult ar trebui să urmărească să mănânce 30 micrograme (mcg) pe zi, un copil ar trebui să consume 5 mcg pe zi, și o femeie însărcinată ar trebui să consume 35 mcg pe zi.

Obținerea acestei vitamine din alimente este destul de ușoară. Multe alimente comune conțin cantități mari de biotină. Acestea includ:

- mazăre verde, leguminoase și linte

- semințe de floarea soarelui

- morcovi, conopidă și ciuperci

- ouă fierte, în special gălbenuș de ou

- organe, inclusiv ficat și rinichi

- produse lactate, inclusiv lapte, brânză și iaurt

- fructe

- cereale integrale, includ orz și porumb

Prelucrarea alimentelor distruge biotina. Mănâncă cât mai multe dintre aceste alimente în întreaga lor, forme neprelucrate pentru a obține cea mai mare cantitate de vitamina posibil.

Suplimente

Biotina este disponibil în ambele multivitamine și suplimente individuale. Suplimente de biotina de obicei vin în trei cantități: 10, 50, și 100 mcg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel