Ficatul gras sau steatoza hepatică cum îi e denumirea medicală, constă în acumularea de grăsimi (mai exact de trigliceride) în celula hepatică (hepatocit).
Citește și: Simptome ciudate ale bolii ficatului gras. Apar unde nu te aștepți
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru spune, însă, că pe lângă tratamentul medical prescris de medic, există un leac pentru ficat gras: ceaiul din măceșe uscate. Rețeta a spus-o bioenergoterapeutul, sâmbătă, la Antena 3.
„Într-un termos de circa 1 litru, se pun 20 boabe de măceșe, se pune apă fierbinte peste ele și se lasă 12 ore.
Apoi se toarnă din ceai într-un pahar și punem trei linguri de sorbitol sau xilitol, amestecăm bine și se bea o dată, dimineața, pe stomacul gol.
Peste 20 de minute, se bea încă un pahar. Abia după jumătate de oră, punem mânca”, a spus Lidia Fecioru
Ca să fie eficient, leacul trebuie consumat timp șase zile, dar nu consecutive, ci din două în două zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.