Bilanț coronavirus, 3 februarie 2022: Peste 32.000 de cazuri. Un bebeluş a murit

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto Pexels
Foto Pexels

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat peste 32.000 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, la data de 3 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 32.671 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 111 decese. Nu au fost raportate decese anterioare.

Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00. Revenim cu bilanțul complet pe dcmedical.ro!

 

UPDATE: Un bebeluş de o lună se află pe lista persoanelor confirmate cu COVID şi decedate în ultimele 24 de ore, a transmis joi GCS.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 32.671 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.131 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.308 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

În total, până astăzi, 3 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.325.016 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 62.871 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 
1.961.511 pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.614 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 60.353 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 02.02.2022 (10:00) – 03.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 111 decese (59 bărbați și 52 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 111 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  0-9 ani, 4 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 21 la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 la categoria de vârstă 70-79 ani și 40 la categoria de vârstă peste 80 ani.

105 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Din totalul de 111 pacienți decedați, 85 au fost nevaccinați și 26 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 ani. 25 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar un pacient decedat nu prezenta comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.719, cu 281 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 993 de persoane, cu 20 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 993 pacienți internați la ATI, 840 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 849 sunt minori, 829 fiind internați în secții, cu 10 mai mult decât în ziua anterioară și 20 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

 

 

Citește și - EXCLUSIV DC MEDICAL: BA.2 Omicron, cazuri în Danemarca, SUA, Norvegia. Adrian Marinescu: Reacția e rapidă, dar nu mi-aș face griji

 

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru DC Medical, despre subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, care a devenit, într-o perioadă scurtă, dominantă în Danemarca.

DC Medical l-a contactat, miercuri, 2 februarie, pe Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, în contextul în care subvarianta BA.2 a variantei Omicron a devenit foarte repede dominantă în Danemarca, fiind înregistrate cazuri și în Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, sau Norvegia.

„De-a lungul pandemiei, așa cum știm, am avut multe variante, ori că au fost de tip hibrid, ori variante derivate de la cea de bază, cum s-a întâmplat în situația de acum. În general, au fost cazuri izolate. E de urmărit ce se întâmplă în Danemarca, e ipoteză de lucru, dar vorbeam de ce s-a întâmplat până acum, adică au fost variante virale care nu au avut un impact diferit. În final, ceea ce mă interesează este dacă o variantă nouă ar fi mai agresivă, să avem o virulență sporită, mai multe forme severe și, atunci, să mă gândesc la locuri de internare, la paturi de Terapie Intensivă. Ori, deocamdată, nu vorbim despre aceste lucruri. Chiar dacă este o variantă derivată care se transmite mai ușor, cât timp nu am dovezi că terapiile actuale și vaccinul ar fi mai puțin eficiente în raport cu ea, cât timp nu există o patogenitate care în mod dovedit să fie crescută, nu ar trebui să îmi fac probleme”, a spus Adrian Marinescu.

„Este bine că, în momentul de față, reacția este rapidă și reușim să identificăm aceste variante și în acest fel să putem să luăm toate măsurile necesare, dar nu mi-aș face griji. Ar fi strict faptul că iau în calcul existența lor și ce ar putea să însemne mai departe”, a punctat Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel