Berea fără alcool este o alternativă pentru cei cărora le place această licoare, însă nu vor să consume alcool. A dori să iei o pauză de la alcool nu înseamnă că trebuie să nu mai bei bere. Berea non alcoolică există dintr-un motiv și are de fapt multe beneficii.
Consumul moderat de alcool, recomandat
Există o mulțime de dovezi în sprijinul beneficiilor pentru sănătate ale consumului moderat de alcool. De la antioxidanții dintr-un pahar de vin sau efectele care stimulează starea de spirit ale unei băuturi delicioase, există o mulțime de motive pentru a vă răsfăța acum și din nou.
Acestea fiind spuse, există momente în care doriți să evitați alcoolul. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămâneți la apă sau băuturi răcoritoare zaharoase atunci când ieșiți în oraș. Acum, devine din ce în ce mai ușor să găsești bere non-alcoolică cu gust deosebit pentru a-ți satisface papilele gustative, arată Upstream Breawing.
Dar este berea non-alcoolică sănătoasă? S-ar putea să vă surprindă să știți că există multe beneficii ale berii non-alcoolice.
Vezi și: Soluția minune pentru tenul cu imperfecțiuni. Ioana Marinescu: Este standardul de aur
Promovează post-exercitarea de recuperare
Dacă ești părtaș la un joc de biliard, vei ști că nu există acompaniament mai bun decât un pahar rece de bere – fie că este alcoolic sau non-alcoolic.
Dar, dacă preferați mai multe sporturi fizice, cel mai bine este să așteptați până după ce ați terminat de jucat pentru a vă răsfăța. Fluidele și carbohidrații pe care îi conține berea ajută, de asemenea, organismul să se recupereze după exerciții fizice intense.
Vezi și: Deficitul de vitamina A, dăunător pentru vedere. Poate duce la orbire
Hidratează organismul
Berea alcoolică poate fi, de asemenea, benefică după exercițiile fizice. Dar un dezavantaj este că are un efect diuretic. Acest lucru înseamnă că crește producția de urină și vă poate face să vă simțiți deshidratat.
Mai multe studii au examinat capacitatea de rehidratare și efectul diuretic al berii cu o gamă de conținut diferit de alcool de la zero la patru procente. În general, cu cât conținutul de alcool este mai mic, cu atât este mai capabil să rehidrateze organismul.
Studiile au descoperit că berea cu 2 la sută alcool sau mai puțin nu a crescut producția de urină. De asemenea, nu a avut nici un efect asupra nivelului de volum de sânge după exercițiu. Ca atare, berea non-alcoolică vă avantajează echilibrul fluidelor și susține procesul de rehidratare.
Ajută sistemul cardiovascular
Cercetătorii cred, de asemenea, că berea non-alcoolică aduce beneficii sănătății cardiovasculare. Acest lucru se datorează probabil polifenolilor pe care îi conține berea, cum ar fi polifenolul xanthohumol, un compus derivat din hamei.
În termeni mai specifici, consumul de bere fără alcool poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, inflamației și nivelului homocisteinei, așa cum se arată într-un studiu pe bărbați cu vârsta cuprinsă între 55 și 75 de ani. Și, teste suplimentare folosind aceiași participanți au arătat că consumul de bere a crescut celulele progenitoare endoteliale. Acestea sunt celule stem care repara si intretin peretii endoteliali ai vaselor de sange.
Vezi și: Donarea de sânge, benefică pentru sănătate. 14 motive pentru care să donezi sânge
Stimulează producția de lapte
Este de la sine înțeles că mamele care alăptează ar trebui să evite alcoolul. Dar asta nu înseamnă că nu se pot bucura de cea mai bună bere non-alcoolică într-o noapte de grup sau în timp ce se relaxează acasă.
Mai ales că unul dintre beneficiile berii non-alcoolice este că poate stimula secreția de prolactină, un hormon care îmbunătățește producția de lapte matern. Acest lucru se datorează faptului că orzul din bere conține o polizaharidă care stimulează fluxul de lapte.
Mai mult, consumul de bere cu conținut zero de alcool poate crește, de asemenea, antioxidanții din laptele matern. Și, acest impuls de antioxidanți ajută, de asemenea, la scăderea compușilor legați de stresul oxidativ din corpul mamei.
Reduce riscul de osteoporoză
Siliciul, care este o componentă non-alcool a berii, poate crește densitatea minerală osoasă și poate reduce riscul de osteoporoză. Căutați cea mai bună bere non-alcoolică cu niveluri ridicate de orz malț și hamei pentru a beneficia de acest efect.
Îmbunătățește metabolismul cuprului
Un deficit de cupru poate duce la dureri articulare, anemie și oase slabe. Una dintre componentele non-alcool ale berii promovează un metabolism mai bun al cuprului, ajutând la reducerea severității unui deficit de cupru.
Vezi și: Cititul, sănătos pentru creier. Ce boli previne
Ajută la un somn mai bun
Hameiul este un ingredient cheie atât în berea non-alcoolică, cât și în cea alcoolică. Sunt folosite pentru capacitățile lor de conservare și pentru aroma distinctă. Dar, compușii din hamei, de asemenea, au un efect sedativ.
Mecanismul principal din spatele acestui lucru este modul în care hameiul crește activitatea neurotransmitățorului acid gamma - aminobutiric (GABA). Când nivelul de GABA crește, acest lucru scade activitatea neuronală și permite creierului să se relaxeze.
Într-un studiu experimental cu asistente medicale stresate la locul de muncă, consumul de bere fără alcool seara într-o perioadă de două săptămâni le-a îmbunătățit calitatea somnului. În special, cercetătorii au descoperit că asistentele au adormit mai repede și au fost mai puțin neliniștite în timpul nopții.
Cercetătorii au studiat, de asemenea, tiparele de somn ale studenților în timpul unei perioade de examen stresante și au descoperit că consumul de bere fără alcool i-a ajutat să adoarmă mai repede.
Reduce anxietatea și stresul
La fel cum hameiul din bere ajută la promovarea unui somn mai bun, cercetătorii au descoperit că consumul de bere fără alcool reduce sentimentele de anxietate și stres.
Studiile experimentale au examinat modul în care consumul de bere fără alcool poate afecta nivelurile de anxietate în rândul grupurilor supuse stresului. Participanții au trebuit să-și evalueze nivelul de stres pe o perioadă de două săptămâni de a bea berea în fiecare seară. Cercetătorii au comparat apoi acest lucru cu o perioadă de control în care nu au băut bere seara.
Participanții au raportat niveluri mai scăzute de anxietate și stres în timpul fazei experimentale. Iar testele fizice au confirmat acest efect.
Participanții au arătat o scădere a nivelurilor urinare în timpul perioadei de consum de bere cu alcool zero timp de două săptămâni. Acest lucru indică anxietate redusă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.